Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
28 janvier 2013 1 28 /01 /janvier /2013 14:57

Quatre-mains--Lazy-Landscape-.JPG

Lazy Landscape

Sinds deze zondag is in die fraaie Galerie De Zwarte Panter aan de Antwerpse Hoogstraat de expositie Quatre-mains te zien. Die toont nieuw werk van duvel-doet-al Kamagurka (in 1956 geboren als Luc Zeebroek), en werk dat hij maakte samen met (dat verklaart ook de titel) bevriende kunstenaars David Bade, Fred Bervoets, René Daniëls, Dogbowl (Stephen Tunney), Jeroen Henneman, Muzo en Werner Mannaers.

Quatre-mains--links-een-coproductie-Bervoets-Kamagurka-.JPG

Wie een beetje vertrouwd is met hun werk ziet onmiddellijk welke de werken zijn die Kama maakte in samenwerking met Bervoets, of met Henneman. Er valt veel aangenaams te zien. Erg mooi vond ik Viergeslacht, en ronduit grappig de reeks Lazy Landscapes.

Quatre-mains--Viergeslacht-.JPGViergeslacht

Voorts moest ik grinniken bij Koningin Beatrix, een portret van de Nederlandse vorstin met….stoppels.

Al manifesteert hij zich de laatste jaren veel als schilder, naar mijn smaak blijft Kamagurka eerst en vooral toch echter een tekenaar. Vooral de werkjes die hij gewoon met pen en Oost-Indische inkt vervaardigt kunnen me bekoren. Die doen me ook regelmatig denken aan de tekeningen van Lucebert (iemand die beslist evenmin verstoken was van humor).

Quatre-mains--Koningin-Beatrix-.JPGQuatre-mains is een verfrissende tentoonstelling van een eigenzinnig, dwars talent en zijn even zo eigenzinnige en dwarse vrienden. Ik heb haar glimlachend bekeken. Een absolute aanrader!

Bert BEVERS

Quatre-mains.JPG

Quatre-mains, Kamagurka e.a., Galerie De Zwarte Panter, Hoogstraat 70-74, 2000 Antwerpen, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 18.00 uur (tot 18 maart)

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche