Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
29 novembre 2009 7 29 /11 /novembre /2009 22:10


Op het gebied van film, popmuziek en stripverhalen waren er al encyclopedieën. Maar nu dan eindelijk ook De Grote Crimezone Thriller Encyclopedie door Jos van Cann.

De 21e eeuw is de Gouden Eeuw van het spannende boek. Het aantal thrillers dat jaarlijks, wereldwijd, verschijnt neemt explosief toe en de kwaliteit wordt steeds beter.
Een overzicht van alle thrillers die er zijn verschenen, was er tot voor kort niet. Jos van Cann publiceerde jaren geleden zijn Moordgids waarin hij op knappe wijze een aanzet deed tot het rubriceren van alle gegevens. Maar het boek is inmiddels niet meer verkrijgbaar en door het verstrijken der jaren gedateerd.

Reden voor Crimezone, dat zich tot doel heeft gesteld om klassieke thrillers en naslagwerken op de markt te brengen, om Jos van Cann te vragen een zo compleet en actueel mogelijke Thriller Encyclopedie te maken voor verzamelaars, boekhandelaren, journalisten, en alle andere mensen die graag van tijd tot tijd willen zien welke boeken een bepaalde auteur geschreven heeft.

Het was een monnikenwerk maar het resultaat mag er zijn. De Grote Crimezone Thriller Encyclopedie is een uniek en actueel naslagwerk geworden dat overzicht brengt in de overstelpende hoeveelheid informatie. Misdaadauteurs en hun boeken worden alfabetisch gerangschikt en van commentaar voorzien. De Grote Crimezone Thriller Encyclopedie bundelt alle kennis die Jos van Cann in de loop der jaren heeft opgedaan en die hij regelmatig op diverse websites publiceert, aangevuld met de grote hoeveelheid informatie die is opgeslagen in de archieven van Crimezone. Het is het meest complete naslagwerk van dit moment met tal van extra’s.

Het is een zwerftocht vol verrassingen geworden die leidt van Agatha Christie tot Karin Slaughter en Nicci French, van Havank en Raymond Chandler tot David Baldacci en John Grisham.
Auteurs worden belicht, hun detectives, politieromans of thrillers worden ingedeeld, op rij gezet en daar waar nodig van een waardering voorzien.

Meer dan 3.000 auteurs en 12.000 titels komen aan bod.

In dit unieke naslagwerk komen ook genomineerden en winnaars van Nederlandse en Vlaamse prijzen aan bod.

Bovendien is een overzicht opgenomen van de hoogst gewaardeerde thrillers aller tijden.

*

Jos van Cann is journalist en auteur van de Moordgids. Hij was jurylid van De Gouden Strop en is vast jurylid van De Diamanten Kogel. Decennia lang verzamelde Van Cann gegevens over nationale en internationale misdaadauteurs en hun boeken. Hij is liefhebber, kenner, vakman. Met De Grote Crimezone Thriller Encyclopedie leverde hij zijn chef d’œuvre af.

Vorig jaar verscheen bij Garant Thriller versus roman, een bundeling opstellen van Jos van Cann, Henri-Floris Jespers, Elvin Post, René Appel & Charles den Tex, Jan Lampo, Matthijs de Ridder, Jooris van Hulle, Jim Madison Davis, Mieke de Loof en Felix Thyssen.

Jos VAN CANN, De Grote Crimezone Thriller Encyclopedie. Een Crimezone Special, gardcover, groot formaat(21 x 28 cm), 364 p., 27,95 €.

Jos VAN CANN & Henri-Floris JESPERS (Red.), Thriller versus roman, Antwerpen / Apeldoorn, 142 p., 15,90 € [ = Literatuur in veelvoud, nr. 21].

 

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche