Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
10 avril 2013 3 10 /04 /avril /2013 22:30

 

MartheMaerenGOD.jpg

Tot nog toe heeft Marthe Maeren (pseudoniem van Bernadette Demeulenaere, °Knokke, 1958) vier misdaadromans op haar actief, telkens met meester Frieda Degraeve en haar jonge medewerker Seppe Verdonk in de hoofdrollen. Maeren studeerde rechten en criminologie aan de Universiteit Gent en is sinds 1986 advocate aan de balie te Gent. In 1992 werd ze vennoot van een groot advocatenkantoor. Bij Manteau, haar vaste uitgever, verschijnt haar vijfde roman, God is een vrouw.

*

Meester Frieda Degraeve heeft een uitgesproken interesse voor kerkgeschiedenis. Met haar opdrachtgever (een mysterieuze priester met een topfunctie in het Archivum Secretum van het Vaticaan) komt ze op het spoor van het graf van Johanna, de legendarische vrouwelijke paus uit de negende eeuw. Frieda en haar gezel ondernemen een levensgevaarlijke zoektocht naar Praag, Fulda, Athene en Rome naar het graf dat de Congregatie voor de Geloofsleer koste wat het kost vernietigd wil zien. Is de troon van Petrus die van Maria Magdalena? De waarheid overtreft de stoutste veronderstellingen van speurneus Frieda Degraeve, en haalt uiteraard – wat dacht u wel? – de fundamenten van het katholicisme onderuit.

*

Die basisingrediënten worden nu al decennialang in allerlei thrillers en films gedoseerd en al dan niet geslaagd gemixt opgediend: het mythische geheim archief van het Vaticaan, Maria Magdalena, de pogingen van Rome om de waarheid in de doofpot te smoren (zo nodig met misdadige middelen) – dat alles blijft blijkbaar de verbeelding prikkelen...

HFJ

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche