Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
10 novembre 2013 7 10 /11 /novembre /2013 19:26

 

JefOnthullingSCheirs.jpg

Jef Geeraerts en Harry van Hest (foto: Jan Scheirs)

Op initiatief van Harry van Hest en zijn verloofde Nicole Wellens onthulde Jef Geeraerts vrijdag 8 november om 15u30 een gevelplaat aan zijn geboortehuis in de Antwerpse Haarstraat 11.

MPenHFJgeeraerts.jpg

In de gietende regen, Marie-Paule Andries, secretaris, en Henri-Floris Jespers, bestuurder van de vzw De Diamanten Kogel (foto: Jan Scheirs)

Na de druk bijgewoonde onthulling werd Staatsprijs- en Diamanten Kogel-winnaar Geeraerts ontvangen door schepen van Cultuur Philip Heylen in het Antwerpse Stadhuis, waar hij geprezen werd voor zijn indrukwekkend oeuvre.

'Geeraerts, die op 23 februari 2014, 84 jaar wordt, genoot zichtbaar van de belangstelling', aldus Leo De Ley. 'Wie echter verwachtte dat hij van de gelegenheid gebruik zou maken om in zijn bekende stijl de huidige samenleving te bekritiseren werd teleurgesteld.' Jef blikte immers in romantische maar niet minder stevige bewoordingen terug op zijn jeugd, bracht hulde aan zijn ouders en onderstreepte wat Antwerpen als vaderland en biotoop voor hem betekende én betekent.

JefGeeraertsStadhuis.jpg

Jef Geeraerts in het Stadhuis (foto: Jan Scheirs)

Geeraerts vertrouwde Leo De Ley toe dat hij niet meer schrijft. 'Ik geniet nog van het leven hoor. Maar ik ben ook erg moe. En eens boven de tachtig begin je geen grote projecten meer en kom je bij iedere nieuwe dag dichter en dichter bij de nakende dood die noch mijn vriend, noch mijn vijand is.'

Om 18 uur vond dan de bekendmaking van de nominaties voor De Diamanten Kogel plaats, eveneens in het Stadhuis.

HFJ

(wordt vervolgd)

Partager cet article
Repost0

commentaires

E
Oooooooh, de kinderverkrachter die zich jarenlang experimenteel uitleefde in Congo is er niet meer en jullie ja jullie gaan hem eren. Wauw proficiat maatschappij, doe zo voort.<br /> Het minste dat Geeraerts kon gedaan hebben voor al de jonge,meisjes die hij misbruikte in Congo was er misschien voor zorgen dat Lumumba een straatnaam verkreeg in Belgie maar neen, Belgie zal die misbruiker van kinderen eren. Geef hem een straatnaam ja maar dan met volle waarheid.<br /> Groeten Enca Caen.
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche