Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
13 décembre 2013 5 13 /12 /décembre /2013 10:08

 

Moulene.jpg

Gisteren opende in Extra City Kunsthal ENDWARDS een project van de Franse, internationaal bekende topkunstenaar Jean-Luc Moulène (°1955). De tentoonstelling speelt zich af rond drie nieuwe producties – de sculpturale assemblage Usure, het architecturale model Pleasure Dome en de ruimtelijke tekening Dessin Asservi – en bevat ook een compacte retrospectieve. De tentoonstelling brengt wederkerende vragen in het oeuvre van de kunstenaar in kaart, met name die van fysieke bewegingen en abstracte handelingen die gaan over “het bouwen van een lichaam voor zichzelf”.

Deze tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt ank zij de genereuze steun van Galerie Chantal Crouset, Parijs, Galerie Greta Meert, Brussel, Middelheim Museum, Antwerpen, Thomas Dane Gallery, Londen en ERG Brussel.

ENDWARDS wordt vergezeld van een publicatie op krantenformaat (gepland voor januari 2014) en een cinema-programma dat ingedeeld is in een reeks videopresentaties die wekelijks veranderen en vijf speciale filmavonden over verschillende thema's in de tentoonstelling.

Extra City Kunsthal, Eikelstraat 31, 2600 Antwerpen. Van 13 december 2013 tot 23 februari 2014.Open: woensdag-zondag, 13-18u.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche