Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
14 avril 2010 3 14 /04 /avril /2010 03:36

ClosingTime.jpg

Van 24 april tot 3 oktober loopt in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen de tentoonstelling Closing Time, een parcours met werk van Jan Vanriet (°1948) in dialoog met de collectie van het museum. De tentoonstelling is de laatste voor het KMSKA sluit voor ingrijpende verbouwingswerken.

Met werken van o.a. Pierre Alechinsky, Fra Angelico, Fred Bervoets, Jan Cox, Gerard David, Jacques Louis David, Kees van Dongen, Antoon van Dyck, James Ensor, Jan van Eyck, Jean Fouquet, Vincent van Gogh, Jacob Jordaens, Quinten Metsijs, Hans Memling, Antonello da Messina, Constantin Meunier, Amedeo Modigliani, Constant Permeke, Félicien Rops, Peter Paul Rubens, Leon Spilliaert, Titiaan, Rogier van der Weyden, Rik Wouters en foto's van Herman Selleslags.

Van 24 april tot 3 oktober, KMSKA, Leopold de Waelplaats, 2000 Antwerpen.

Dinsdag tot zaterdag: 10-17 uur. Zondag: 10-18 u. Gesloten: maandag, 1 mei, 13 mei.

De catalogus Closing Time, een uitgave van Ludion / De Bezige Bij (320 pp., 290 kleurafbeeldingen), bevat teksten van Maarten Doorman en Eric Rinckhout en foto's van Herman Selleslags. Vormgeving door Thomas Soete.

De vrienden van de Zwarte Panter brengen een exclusieve editie van de catalogus in een oplage van 25 exemplaren. Deze editie bevat zes originele lithografieën uit de serie Gezichtsverlies van Jan Vanriet. Twee litho's werden ingekleurd met aquarel. De kunstenaar ontwierp het foedraal en de bijhorende map voor de grafiek. De litho's werden genummerd en gesigneerd.

Intekenprijs: 400 €, over te maken via de bankrekening van de Vrienden van de Zwarte Panter: 068-2009527-05.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche