Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
8 septembre 2012 6 08 /09 /septembre /2012 20:10

 

VanrietBoekPartie.jpg

Van 16 tot 22 uur vindt vandaag de vernissage plaats van de tentoonstelling 'Partie de campagne' van Jan Vanriet. Om 18 uur werd de tentoonstelling geopend door uitgever Robbert Ammerlaan. Hij evoceerde persoonlijke herinneringen aan zijn omgang met Jan Vanriet en onderstreepte de immer verhalende grondtoon van een veelzijdig oeuvre, waarin werk en kunstenaar geheel samenvallen.

Dat is eens te meer het geval voor de tentoongestelde, nostalgische aquarellen die zoveel momenten van onthechte maar niet minder subtiele bezinning vertolken. 'Van buitenaf gezien […] niets dan rust en schoonheid. Maar van binnen: niets dan kommer en kwel', aldus Marc Didden.

Tussen de aanwezigen: Fernand Auwera, François Beukelaers, Jan van Broeckhoven, Ernest van Buynder, Marc Didden, Frieda van Dun, Henri-Floris Jespers, Simone Lenaerts, Pruts Lantsoght, Leo de Ley, Guy Mortier, Adriaan Raemdonck, Herman Selleslags en Ludo Simons.

Partie de campagne, 104 pagina's full color, 24 x 24 cm. Cover: zeefdruk op boekbinderskarton, Ludion, 24,90 €. De prijs van de bibliofiele editie op 25 exemplaren bedraagt bij voorintekening 450 €, te storten op rekening BE96 0682 0095 2705 van de Vrienden van de Zwarte Panter.

Zie ook: de blog van 25 augustus

http://mededelingen.over-blog.com/article-jan-vanriet-partie-de-campagne-109396291.html

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche