Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
7 juin 2014 6 07 /06 /juin /2014 03:19

 

foto6_Inge-Cornil_registration-n-11393_Crater-of-Human-Obl.jpg

Met de tentoonstelling 'Belize, here and there' vierde de Antwerpse kunstenares Inge Cornil (°1977) op 16 december 2013 de opening van haar gloednieuw atelier. Gisteravond werd haar tentoonstelling 'Sergio Toral' geopend.

De toeschouwer wordt meegesleurd naar een enorme vuilnisbelt in Ecuador. In Sergio Toral, een turbulente plek, leven mensen in marginale omstandigheden buiten de maatschappij, tussen een stroom van afval.

De afgestoten wrakstukken van de massaproductie en -consumptie die op deze plek een eindbestemming hebben gevonden, dringen zich gewelddadig de natuur in. Het proces is onomkeerbaar. Een culturele laag die de natuur aggressief overmeestert en donkere tatoeages nalaat op de huid van moeder aarde, zijn het vertrekpunt geweest voor deze nieuwe reeks schilderijen.

sergio-toral2.jpg

Cornil focust zich op de omzetting van materie. Individuele bezittingen verdwijnen in een stroom van puin, details vervagen in de schildertoets op canvas. De landschappen vertonen uiteraard een verlaten karakter. Kortom, de toeschouwer wordt geconfronteerd met maatschappelijke realiteit versus natuur, overspoeld met een esthetische gelaagdheid.

Inge Cornil behaalde een Master in beeldende kunsten en doceert aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen (grafisch ontwerp: tekenen en illustratieve vormgeving). Ze exposeerde bij o.a. Gallery Nucleus (California, USA), Madre museum (Napels, Italië), Mondo Pop Gallery (Rome, Italië) en Bozar (Brussel).

Jan SCHEIRS

 

Sergio Toral

Inge Cornil, Maarschalk Gerardstraat 9, 2000 Antwerpen

Openingsuren:

zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 juni, zaterdag 14 en zondag 15 juni; telkens van 14 tot 19 u. En na afspraak.

INGE.CORNIL@TELENET.BE +32 476 94 88 79

WWW.INGECORNIL.COM

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche