Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
24 novembre 2012 6 24 /11 /novembre /2012 09:11

 

LucienneKat

Gisteravond, vernissage van de expo Lucienne Stassaert in galerie Charlotte Van Lorreinen te Tervuren. Ernest Van Buynder, voorzitter van de Vrienden van het MuHKA en Roger de Neef openden de tentoonstelling. Onvolprezen uitgever Leo Peeraer presenteerde Meervoud van blauw, een monografie over het plastische werk van Stassaert. Dankzij overleg met Constance en Roger de Neef en de technische medewerking van Kris Vanhemelryck (Herman Teirlinck-huis in Beersel) werd het een bibliofiele kleinood.

MeervoudBlauw.jpg

De publicatie kreeg vorm als een tekenfarde waarin twee portfolio's: links een collectie persoonlijke facsimile gereproduceerde documenten en getuigenissen (waaronder een treffend portretfoto van Kristof Ghyselinck), rechts de tekst van Roger de Neef en 28 losbladige kleurenreproducties van werken van Stassaert (1959-2012).

Naast de reguliere editie (25 €) wordt een luxe-editie aangeboden: 22 exemplaren verrijkt met een originele tekening van Lucienne Stassaert (150 €). Wie belangstelling heeft voor een exemplaar neme contact met uitgeverij P, Sint-Antoniusberg 9, 3000 Leuven. Tel.: 016 23 12 45. E-mail: contact@uitgeverijp.be Website: www.uitgeverijp.be Een uitzonderlijke gelegenheid om tegen meer dan billijke voorwaarden een origineel werk van Lucienne Stassaert te verwerven....

*

Tussen het publiek: Vera Alexander Beerten, Johan Van Cauwenberghe, Anneleen De Coux, Anouk Ganzevoort, Jacqueline Gruloos, Henri-Floris Jespers, Patrick Lateur, Rose Vandewalle, Kris Vanhemelryck, Rody Vanrijkel, Bart Vonck en Frank De Vos. Adriaan Raemdonck liet zich verontschuldigen: in zijn functie van voorzitter van de Federation of European Art Galleries Association (FEAGA) verbleef hij in het buitenland.

Meer in een volgende post en alleszins in de volgende aflevering van de Mededelingen van het CDR.

*

De tekst van de openingsrede van Roger de Neef bij de retrospectieve tentoonstelling van Lucienne Stassaert in het Elzenveld werd hier op 17 januari 2011 gepubliceerd:

http://mededelingen.over-blog.com/article-roger-de-neef-over-lucienne-stassaert-65155780.html

De tentoonstelling loopt tot 28 december.

Galerie Charlotte Van Lorreinen, Nieuwstraat 16, 3080 Tervuren. Open vrijdag, zaterdag en zondag van14 tot 19 u.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Y
Are available historic things which will have to be investigated so as to offer you essential framework, to be able to emphasize exact men and women, challenges, and also situations, or even to lie a new basis pertaining to recognizing that introduction of an up-to-date matter or simply party?
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche