Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
22 septembre 2014 1 22 /09 /septembre /2014 13:57

 

LynnDeBaets.png

Zaterdag 20 september vond in de Sint Rochuskerk te Deurne de uitvaartdienst plaats van Lynn De Baets (19 oktober 1955 – 10 september 2014) echtgenote van dr. Jan Dockx, voorzitter van de “Foundation Veerle Rooms.”

Jack-van-Peer.jpg

Jack van Peer (foto:Frank Ivo van Damme)

In zijn eerbetoon aan Lynn De Baets verwoordde Jack van Peer, voorzitter van de Belgische Exlibrisvereniging Graphia het gevoel van ongeloof, verdriet en verontwaardiging om dit zo vroegtijdig heengaan, dat hij deelt met de talrijke aanwezigen.

Graphia wordt voor de tweede maal in één jaar getroffen. Na het onverwachte heengaan van schatbewaarder Marie-Rose Theunis had Lynn zich spontaan aangeboden om deze voor een vereniging kapitale en vertrouwelijke functie op zich te nemen. Ook in de Foundation V.R. vervulde ze een gelijkaardige rol. Aan de zijde van haar man organiseerde ze feilloos en liefdevol de praktijk, de activiteiten van de Vlaamse Artsenvereniging, de jaarvieringen van de promotiestudenten en dies meer. In haar vrije tijd droeg ze voortdurend bij tot de promotie van de grafiek, niet enkel in de vermelde verenigingen, zij lag ook mee aan de basis van de recente workshops in de gerenommeerde Antwerpse grafiekgalerij “Épreuve d’Artiste.” De lezingen van de Vriendenkring Exlibris in taveerne Rochus werden ook door Lynn bijgewoond als haar schaarse vrije momenten het toelieten. Vanaf morgen zal blijken hoe belangrijk haar rol en bijdrage voor het culturele en gemeenschapsleven aan de basis was.

Joke VAN DEN BRANDT

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche