Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
6 novembre 2011 7 06 /11 /novembre /2011 02:32

 

4-5-nov.2011-054--2-.jpg

In het crematorium te Wilrijk waren gisteren meer dan 250 aanwezigen verzameld om afscheid te nemen van deze uitzonderlijke man.

Bib-Serneels.jpg

In naam van de familie schetste Bib Serneels de levensloop van Hugo. Bij zijn opleiding als regent in de normaalschool te Lier koos hij voor Nederlands en geschiedenis, vakken die hij zijn hele leven verder bleef bestuderen en ontwikkelen. Als schepen van Cultuur en Historisch Patrimonium te Merksem, als directeur van het Erasmusatheneum te Merksem, als directeur van de scholengroep Forum, als directeur van de Monumentenwacht Provincie Antwerpen, steeds was zijn motto “Tibi maiora”.

Staf-Schoeters.jpg

Daarna schetste Staf Schoeters Hugo als een sterke, maar soms ook dominante persoonlijkheid, doch die er ook in slaagde anderen sterker te maken.

Frank-Van-Herck.jpg

Frank Van Herck loofde het engagement van Hugo bij de uitbouw van het Erasmusatheneum Kalmthout-Essen-Kapellen waarbij hij de nadruk legde op de cultuuremancipatie. Want Hugo had talloze vrienden kunstenaars van wie hij werk aankocht voor zijn scholen, zodat de leerlingen op deze manier met kunst in aanraking kwamen. Maar bovenal was Hugo een vriend die je het gevoel gaf dat jij voor hem uniek was.

Nooit in mijn leven zag ik zoveel verzameld verdriet. Nooit zag ik zoveel wenende mannen…

JvdB

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche