Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
6 juin 2014 5 06 /06 /juin /2014 06:32

 

GVDBjageneau2.jpg

Van l. naar r.: Nic van Bruggen, Ton Jageneau, Guy Vandenbranden, HFJ en Michel Bartosik

 

Urenlang foto's geklasseerd met schilder Jan Scheirs en, ja, ik vond toch wel nog (voorlopig, er komen er nog...) twee lichtdrukmalen de mij de heuglijke tijd in herinnering brachten dat Guy Vandenbranden, Nic van Bruggen en ik in de raad van bestuur van de V.E.C.U. zetelden.

De foto hierboven werd in de tentoonstellingsruimte van het clublokaal gekiekt naar aanleiding van de eerste individuele expo van grafisch ontwerper Ton Jageneau (11 juli 1925-3 februari 1997), die aan de Academie van Antwerpen bij René Guiette en aan het SISA bij Roger Avermaete studeerde. Hij realiseerde in 1974 zijn eerste seriegrafieën en in 1976 zijn eerste geometrische schilderijen.

GVDMulisch.jpg

Een paar jaar later kwam Harry Mulisch een lezing houden. Van l. naar r.: Patrick Conrad, Harry Mulisch, Staf Breugelmans en Guy Vandenbranden.

*

Het overgrote deel van het archief van de V.E.C.U. berust in mijn persoonlijke collectie. Foto's zijn voor mij niets meer (maar ook niets minder...) dan dagboekaantekeningen. Zal ik er nog ooit de tijd (en zin) voor hebben ze uit te werken?

Henri-Floris JESPERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche