Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
2 juillet 2013 2 02 /07 /juillet /2013 23:34

 

Uitnodiging-2de-Boek-van-Schmoll.jpg

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2013 laten negen aanstormende artiesten hun wind waaien doorheen het geboortehuis van Paul van Ostaijen, Lange Leemstraat 53, 2018 Antwerpen.

De bezetenheid die deze prille twintigers uitademen, deed voor het Genootschap alle praktische bezwaren overwaaien. Wat een groepsproject was, werd al gauw een totaalproject.

In de woorden van het kunstenaarsensemble:

'Graag hadden we jullie uitgenodigd op 5 en/of 6 juli in het geboortehuis van Paul van Ostaijen voor "Het Tweede Boek van Schmoll". 

Het “Tweede Boek van Schmoll” is een interdisciplinair project dat vertrekt van de Nagelaten Gedichten van Paul van Ostaijen. Wij nemen de vorm van de verschillende gedichten als uitgangspunt om de poëzie naar verschillende andere kunstvormen te vertalen. Door rekening te houden met de vorm en de techniek, proberen we de kracht van het oorspronkelijke gedicht zo goed mogelijk te behouden en die om te zetten naar nieuwe zelfstandige kunstwerken. Aan bod komt schilderkunst, ruimtelijk ontwerp, muziek, woord, video, fotografie ... Een boeiende avond dus, waarop we hopen jullie in grote getale te verwelkomen! In het belendend Vrijzinnigenhuis zal ook een deel van de expositie doorgaan, waar er ook de  mogelijkheid is tot het nuttigen van een drankje. We hopen dat we op die manier Paul van Ostaijen in the picture kunnen brengen.' 

Meer info op http://tweedeboekvanschmoll.tumblr.com/ 

en via https://www.facebook.com/events/464612236963189/?fref=ts 

De toegang in het geboortehuis van Paul van Ostaijen is kosteloos

5 & 6 juli, telkens vanaf 19u00

Vanaf 22u30 brengen de jongens van Protection Patrol Pinkerton hun eigen interpretatie van een gedicht van Paul van Ostaijen. Luister alvast naar de akoestische versie van hun single ‘This Time’ om in de sfeer te komen!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-lcV83GOqHQ

 

Genootschap van Ostaijen vzw
www.paulvanostaijen.be
mailto: genootschap.vo@gmail.com

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche