Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
8 avril 2011 5 08 /04 /avril /2011 05:07

 

Dank zij de dwingende inzet van een vriend ben ik eindelijk mijn archief aan het opruimen. Zo vond ik een zeldzaam boekje terug.

VVL.jpg

Op 18 september 1982 werd ter gelegenheid van de viering van het 75-jarig bestaan van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen (VVL) van 10 tot 18 uur een poëziedag georganiseerd op de Antwerpse Vrijdagsemarkt. Wannes van de Velde trad toen op. Het evenement vond plaats met medewerking van het Europees Poëziefestival en een aantal uitgeverijen en tijdschriften. In mijn functie van voorzitter van de VVL verwelkomde ik toen Leona Detiège, schepen van Cultuur, die de poëziemarkt opende.

Gedichten werden voorgelezen door Wilfried Adams, Georges Adé, Frank Albers, Ludoviek Andries, Maris Bayar, Phil Cailliau, Hendrik Carette, Patrick Conrad, Jaak Fontier, Clara Haesaert, Lambert Jageneau, Henri-Floris Jespers, Marcel Obiak, Bert Popelier, Renaat Ramon, Tony Rombouts, Karl Hermann Schwarz-van Wakeren, Lucienne Stassaert, Nic van Bruggen, Jan van der Hoeven, Roel Richelieu van Londersele, Jan Vercammen, Marie-José Vercruyssen en Christian-Adolphe Wauters.

Bij die gelegenheid verscheen een boekje met reproducties in handschrift van gedichten van een aantal deelnemers.

Ziehier mijn bijdrage:

HFJgedicht.jpg

HFJ

 

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche