Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
12 septembre 2013 4 12 /09 /septembre /2013 23:25

Jawel, ik was van plan de reeks “Kinderjaren” af te sluiten. Ik dacht eraan een nieuwe reeks op te starten met foto's van voorouders en familieleden die ik alleen maar van horen zeggen ken, maar waar ik in mijn memoires wel over schreef, zij het dan steunend op mondeling overgeleverde verhalen. Ik heb tijd noch zin mijn al te schaarse documentatie te raadplegen of mijn tientallen delen dagboek in te kijken om bijvoorbeeld een huwelijks-, geboorte- of sterfdatum op te delven. Dat zou dan een nieuwe reeks worden, waarvoor ik een passende titel nog moet bedenken.

De reeks “Kinderjaren” werd druk gelezen en er werd om meer gevraagd. Gek genoeg ook door jongere mensen. Leven we niet in het tijdperk van de beeldcultuur en reveleren die lichtdrukmalen uit de oude doos geen scherper inzicht dan wat je onder woorden kan brengen ?

Bij het sorteren (met medewerking van een toegewijde vriend) van honderden – of zijn het duizenden? – foto's kwam ik vandaag op het idee bij wijze van overgang foto's te brengen van familieleden die ik wél gekend heb, maar niet zoals ze in beeld werden gebracht.

Moeder1943.jpg

Hier bijvoorbeeld een foto van moeder met opdracht aan vader, gekiekt aan de Semois in 1943, voor haar huwelijk

MoederEmigreert.jpg

Moeder met haar Gentse grootmoeder (née Sauvage) emigreren anno 1929 naar de VS.

MoederChicago.jpg

Moeder in Chicago, 1929 of 1930

*

HFJ

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche