Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
16 février 2010 2 16 /02 /février /2010 19:15

Wie www.bertbevers.com/ intikt, kijkt meteen dichter en beeldend kunstenaar Bert Bevers (°1954) in de ogen en verneemt onder meer dat hij niet alleen blogt, maar ook vreemde woordenlijstjes aanlegt, boodschappenlijstjes en verdwenen deuren en ramen, organisch gegroeide paadjes en Parijse bruggen verzamelt.

Ik ben verslaafd aan zijn blogs. Dagelijks publiceert Bert immers berichtjes die ik niet wil missen. Uit het leven gegrepen, zonder omhaal van woorden, schijnbaar banaal maar altijd gestut door een scherp onthullende visie.

Vandaag lees ik:

Wist u dat poezen katholiek zijn? Dat meent althans Midas Dekkers: "Honden zijn gereformeerd. Die hebben een schuldgevoel en zijn altijd bang voor God de Vader. Hoe harder je ze slaat, hoe dichter ze al jankend tegen je aan kruipen. Poezen zijn natuurlijk katholiek. Die zitten in de kroeg en denken: 'Nou, ons Heertje heeft weer voor een mooi pilsje gezorgd!'"

Door mijn lange omgang met het kattenvolk was ik al enigszins voorbereid op die revelatie.

Gesproken taal hebben poezen inderdaad niet nodig om het respect af te dwingen dat nu eenmaal verschuldigd is aan schijnbaar luie maar alerte curiecardinalen...

Chica.jpg

Chica bewaakt Andy Warhol, Albert Szukalski en Luc Boudens (januari 2005)

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche