Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
20 juillet 2014 7 20 /07 /juillet /2014 07:22

 

Zuurvrij26.jpg

Vrijdag viel de jongste aflevering van Zuurvrij in de bus. Ik las onmiddellijk de bijdrage van mijn vriend Jan Lampo over Saint-Rémy en van de mij onbekende Maxime van Steen over wat zij nogal simplistisch bestempelt als “het geval Burssens-Pernath”. Meer daarover (en over het onvolprezen tijdschrift Zuurvrij) in een volgende aflevering van het tijdschrift Mededelingen van het CDR.

LebacqLiebaerts.jpg

Ambassadeur Bob Lebacq (1922-2013) en Hoofdconservator van de Koninklijke Bibliotheek Albertina en grootmaarschalk aan het Hof Herman Liebaers (1919-2010)

Dank zij Karin Lebacq is mijn foto-archief verrijkt met een lichtdrukmaal van twee heren van stand die in allerlei omstandigheden mijn levenspad kruisten...

Lucienne-Stassaert--foto-Bert-Bevers-.JPG

Foto: Bert Bevers

Gisteren, boeiend gesprek met Lucienne Stassaert (nu mijn buurvrouw): T.S. Eliot, James Joyce, G. B. Shaw en... Benno Barnard. Maar ook, helaas, over de manier waarop omgegaan wordt met het werk van Marcel van Maele en Wilfried Adams.

VanOstaijen.jpg

Jan Scheirs: Paul van Ostaijen

Met het oog op een privatissimum, zondag 20 juli, nog maar eens de meer dan belangwekkende activiteiten van Paul van Ostaijen in Brussel op een rijtje gezet: co-directeur van galerie “à la Vierge Poupine” en van de studentenvereniging (ULB) “La Lanterne sourde”. De doctorant, die ik binnen mijn beperkte mogelijkheden begeleid, zal hopelijk nieuwe elementen aanreiken betreffende Vlaamse schrijvers en de “Lanterne sourde”.

Henri-Floris JESPERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche