Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
23 avril 2013 2 23 /04 /avril /2013 05:45

 

rouw.jpg

18 april. Walter Soethoudt deelt mij het plotselinge overlijden, op 17 april, van zijn eigenzinnige dochter Soetkin (°26 september 1969), beter bekend als Medusa SuSu. Mijn gedachten gingen naar Nadine en Walter. Maak het maar mee.

Zoals Jacques Brel zong in 'Orly': 'La vie ne fait pas de cadeaux'....

Op de FaceBook-pagina van 'Soe-Soe' onderstreept Johan Vanhecke: “Ze droeg het revolutionaire van haar ouders op haar manier uit.”

*

20 april. Amper zes maanden na de dood van zijn echtgenote overleed geheel onverwacht Bob Lebacq (° 9 oktober 1922) , vriend van drie generaties Jespers'en. Hij sliep bij volle dag in, een boek in de hand.

'Lebacq' – we spraken elkaar al bijna veertig jaar aan bij de familienaam – is zonder fysieke aftakeling heengegaan. Enkele weken geleden kwam hij nog met Karin op de koffie. Naar goede gewoonte op een woensdag, de vaste dag waarop ook Thierry Neuhuys te gast is. Toen ik hem na een zoals altijd stimulerend gesprek uitgeleide deed en wij samen aan de poort stonden te wachten op de taxi die hem terug zou rijden naar het Lozanahof, kon ik niet bevroeden dat we in dit leven voorgoed afscheid namen. Een discrete, diplomatische “cérémonie des adieux”....

Ere-ambassadeur Bob Lebacq, Fellow Royal College of Defence Studies, London, was voorzitter van de raad van bestuur van de vzw De Diamanten Kogel.

De plechtige uitvaartliturgie rond de urne zal plaatsvinden in de kerk Heilige Geest, Mechelsesteenweg 133 te Antwerpen op zaterdag 27 april om 10u30.

Henri-Floris JESPERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche