Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
12 mars 2014 3 12 /03 /mars /2014 19:10

 

Zoals gisteren hier gemeld, werd mijn geleerde vriend en Diamanten Kogel-collega Wim van Rooy met gebroken ribben en een gebroken neus opgenomen in intensieve. De fanatieke fietser werd door een wagen aangereden. Na het maandelijkse overleg met de redactie van de CDR-Mededelingen lees ik gisterenavond een geruststellend berichtje van zijn zoon Sam: “Naar omstandigheden maakt hij het goed. Binnen enkele dagen mag hij het ziekenhuis verlaten.”

*

Het overlijden van Jan Hoet en Gerard Mortier veroorzaakte een ware tsunami van berichten en commentaar allerhande.

Al bij al, ik ben ik het volmondig eens met Guido Naets:

'Een kunstpaus en een operapaus... allebei met heel wat vooroordelen, en allebei behoorlijk drammerig. Maar ze hebben veel betekend.'

Hier on line, “Een Hoet met veren” van Frans Depeuter (4 maart):

http://mededelingen.over-blog.com/article-een-hoet-met-veren-122818461.html

*

Gisteren, terwijl mijn amanuensis hier zowat acht uur lang met bewonderenswaardige ijver boeken en archiefdozen klasseerde, nam ik wel een aantal in de loop der jaren opgetekende aantekeningen door over de man die door Jan Hoet zijn “tweede vader” genoemd werd. (Meer daarover in volgende dagboekbladen.)

*

Deze middag, mijn zoveelste wekelijks gesprek met Thierry Neuhuys. Nu over Paul Joostens. We dwalen af en blikken terug op Les Confessions van Jean-Jacques Rousseau en Confession d'un enfant du siècle van Alfred de Musset. We citeren wellustig uit het geheugen.

Telefonade met Jean Marchetti, de voorbeeldige uitgever van de nooit genoeg te roemen bibliofiele collectie 'À la pierre d'alun'. Werk voor de boeg: nawoord voor Lulu Pompette van Robert Goffin en editie en situering van een onuitgegeven tekst van Joostens.

Henri-Floris JESPERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche