Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
21 avril 2013 7 21 /04 /avril /2013 18:38

 

Hendrik-Carette--c-Bert-Bevers-.jpg

Foto: Bert Bevers

Zo hoor je een poos niets van hem (sinds twee jaar geleden zijn bundel Een zeemeermin aan de monding van het Zwin verscheen is het op poëtisch vlak redelijk stil), en zo komt er een kleine tsunami van nieuw werk van Hendrik Carette op zijn lezers af.

Om te beginnen verschijnt zijn lange gedicht De Duitse ziel in het juninummer van het kunsttijdschrift Vlaanderen. Ook in het Zeeuwse literair tijdschrift Ballustrada (Terneuzen) verschijnt nieuw werk van zijn hand. Voor Ballustrada rondde ik onlangs een aflevering van het portfolio Laaglandse Poëzie af, waarvoor ik deze keer dichters uit West-Vlaanderen bloemleesde. De Brugse meester leverde mij daarvoor het gedicht Zien en horen in Zeeland. Dit nummer van Ballustrada verschijnt binnenkort. Dan verschijnt in het volgend nummer van Poëziekrant ’s mans hommage Aretino, Plato, Homeros, Pindaros en de anderen.

Voorts zien drie van zijn nieuwe gedichten het licht in het oktobernummer van Het Liegend Konijn, en is zijn nieuwe bundel Vanuit de duisternis die mij omringt (die gedichten bevat over onder meer Louis Baretta, Caravaggio, Cioran, Goethe, Nescio, Giovanni Papini en Renaat Ramon) persklaar. Ook zette hij recentelijk zes gedichten van de Schotse dichter en schrijver Kenneth White uit het Engels om naar ‘het postmoderne Diets’.

Bovendien verschijnt in één van de komende nummers van de Mededelingen van het C.D.R. (Centrum voor Documentatie en Reëvaluatie) zijn herinnering aan de vijf jaar geleden overleden dichter Wilfried Adams.

Het moge duidelijk wezen: Hendrik Carette zit niet stil ginder in Schaarbeek.

Bert BEVERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche