Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
11 septembre 2013 3 11 /09 /septembre /2013 21:00

 

HauserExpo.jpg

Annemarie Estor (Herman De Coninckprijs 2013) en Lies Van Gasse werken sinds september 2009 aan het project 'Hauser'’. Zij lieten zich inspireren door de 19e-eeuwse Kaspar Hauser (1812-1833) en noemden hun personage naar hem. Hauser vertrekt op een dag uit een huis, sluit de deur en gaat de wereld in. Wie is hij? Wat wil hij? Waar gaat hij heen?

De dichters-annex-kunstenaars verrassen elkaar meer dan drie jaar lang elke week met een prentbriefkaart met daarop een nieuwe strofe in een klassieke versvorm.

Met 'Het boek Hauser', een kortfilm die onlangs op YouTube gepost werd, loopt het woordbeeldproject van Annemarie Estor en Lies Van Gasse op zijn einde. De avonturen van hun personage Hauser eindigen in een antiquariaat. Daar krijgt hij een boek in zijn handen gestopt. 'Het boek Hauser'. Daarmee is de cirkel rond.

Het boek Hausermet alle verzen en tekeningen verschijnt bij uitgeverij Wereldbibliotheek en de prentkaarten die tussen Annemarie Estor en Lies Van Gasse heen en weer gingen worden tentoongesteld in het Letterenhuis in Antwerpen van 15 september tot 15 december 2013.

'Hauser.expo. Een multimediaal epos' wordt geopend op vrijdag 13 september om 20 uur. Sprekers: Steven Thielemans, algemeen directeur Musea en Erfgoed; Philippe Heylen, schepen voor cultuur; Koen van Gulik, uitgever Wereldbibliotheek. Poëzie-estafette met fragmenten van blog en boek met Lies Van Gasse, Peter Mangel Schots, Annemarie Estor, Joris Gerits, Michaël Vandebril en Michaël Brijs. Tijdens de avond kan de documentaire Nooit loopt die weg nog terug! van Jess De Gruyter bekeken worden.

FerdinandVONCK.jpg

Andrés van Hove Gallery brengt werk van Ferdinand Vonck (1921-2010), mij totaal onbekend. Ik zal dus zeker gaan kijken. Vernissage 14 & 15 september vanaf 15 u.

Pourbusstraat 3 B, 2000 Antwerpen. Van woensdag t/m zondag, 14-18 u.

www.andresvanhove.com

HFJ

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche