Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
30 juin 2010 3 30 /06 /juin /2010 16:33

vatican_en.jpg

In het najaar van 2009 verscheen het prachtige boekwerk De geheime archieven van het Vaticaanbij VdH Books, een uitgeverij die tamelijk recent opgericht werd door Paul Van den Heuvel. In dit fotoboek op groot formaat (30 x 30 cm) worden ruim honderd erg kostbare en historisch uiterst belangrijke documenten uit het legendarische Vaticaanse archief visueel gepresenteerd en tekstueel toegelicht door een 20-tal auteurs (252 p. en 344 kleurenfoto’s); de teksten werden in het Nederlands vertaald door dr. Johan Ickx, o.m. docent aan de Università Europea di Roma.

Voorbeelden: brief van de paus n.a.v. de kroning van Karel V; brief waarin aan Mozart een bepaalde onderscheiding/orde wordt verleend; brief van keizerin Helena van China (1650); de troonsafstand van Christina van Zweden; brieven van Elisabeth I van Engeland, Filips II van Spanje of Michelangelo; documenten i.v.m. de tempeliers… En die hele rijkdom wordt dan afgewisseld met schitterende, pagina-grote foto’s van diverse afdelingen van het archief zelf.

De goedkoopste editie kost om en bij 50 €, maar er bestaan ook uitvoeringen van net geen 300 € of zelfs… 5000 €. Het werk is verkrijgbaar in het Engels, Frans, Italiaans en Nederlands.

Wie de niet zo uitgebreide fondslijst van VdH Books bekijkt, zal merken dat het de uitgever blijkbaar niet te doen is om kwantiteit maar om min of meer unieke ‘boekstukken’ die ook als kunstig object het oog van de lezer-kijker kunnen strelen.

 

www.vdhbooks.com

 

     

 

 

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche