Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
2 octobre 2014 4 02 /10 /octobre /2014 20:06

KaatBollen.jpg

 

"Hoe rosser het dak, hoe natter de kelder."

(Nonkel Wannes)

Hoera! Driewerf hoera! Na het verkwikkende bad waarin Goedele Liekens ons verwende, worden we nu ondergedompeld in het sop van Kaat. Nee, niet tante Kaat, die is met schimmelnagels, wc-potten en bubbeltjesplastic bezig. Déze Kaat heet Bollen, doodgewoon Bollen. En zij is seksoewolloge, net als Goedele, maar in tegenstelling met haar vakgenote, die bruinharig is en al flinke walletjes onder de ogen torst, bezit de nieuwe schuimkoningin warrig ros haar dat ze over haar tierige borsten kan draperen, en is ze nog in de fleur van haar leven.

Alleen haar naam heeft ze niet mee. Goedele, dat ligt nog aardig in de mond, maar wie heet nu Kaat, vooral als je seksoewolloge bent? Tante Kaat, ja, dat ligt in de lijn van wassen-en-plassen en roze babybilletjes. En Kaatje Tralalaatje van Ketnet is ook nog te doen, evenals Kaat van de het 2dehandswinkeltje Kaat&co.

KaatMossel.jpg

En de onevenaarbare mosselkeurvrouw Kaat Mossel natuurlijk (1723-1798), het orangistisch "achterstraatsch wijfje" dat in 1783 samen met Ruige Keet, Malle Piet en het 'graauw' van de straat Rotterdam op zijn kop zette, in de gevangenis belandde en verdedigd werd door de advocaat-dichter Willem Bilderdijk. Die Katen mogen trots zijn op hun naam, maar een seksdeskundige die Kaat heet, en dan nog Bollen!?…

Nee, een echt lekkere naam heeft de rivaal van Goedele niet direct, maar met haar Bollen is dat van ondergeschikt belang. Want die hééft ze, zijt maar zeker. Als ze (uiteraard heel toevallig) vooroverbuigt, krijgen we een leuke inkijk in haar santeboetiekje. En elders zit ze, in een ultrakort zwart jurkje, gehurkt aan een 'negerinnentetteke' te likken, o lala! terwijl ze ons appetijtelijk aankijkt vanuit haar ooghoeken.

Heus, we kunnen er niet genoeg van krijgen van die Kaat. Zo onvoorwaardelijk, zo roekeloos zelfs gooit ze haar bollen in de strijd voor geestelijke ontvoogding! Zo overdonderend zijn de wijsheden waarmee ze Vlaanderen op een hoger niveau zal tillen. Neem pakweg haar proclamatie dat sperma het haar en de nagels versterkt. Hoeveel Eva's zullen we niet tellen die in het belang van deze attributen aan het slikken zullen gaan. Hopelijk weten ze ook dat voor een echt positief effect zowat een liter van het goedje nodig is. Hoewel, zegt Bollen, alle kleintjes helpen.

Ach, wat mogen wij, achtergebleven Vlamen, ons gelukkig prijzen dat Kaat ons de weg aanwijst. Om Vlaanderen uit zijn gefrustreerde ketens te bevrijden heeft ze zelfs boeken geschreven over haar 'onderzoekingen'. Want zomaar iets uit de mouw schudden is niet aan haar besteed. Of mevrouw Bollen, zoals mevrouw Liekens, een diploma behaald heeft van licentiate in de Klinische Psychologie, is niet helemaal duidelijk, maar ze heeft alleszins een 'thesis' gemaakt. Over schaamhaar nog wel. Met al die Vlaamse kokosmatten moest het maar eens gedaan zijn, vond ze. De bermudadriehoek moest maar eens grondig ontluisd en gestyleerd worden.

En dus keek het wakkere meisje, met de hulp van 'Humo', even in de slipjes van zowat 5000 Vlamingen (m/v). En dat resulteerde in Het Schaamhaarboek, waarin ze naast kortere hoofdstukjes over de biologie van het schaamhaar, de geschiedenis van het schaamhaar, de huidige toestand van het schaamhaar, de religie en het schaamhaar, de kunst en het schaamhaar, in het langste hoofdstuk, getiteld 'Het grote ontbossingsoffensief', de resultaten van het "grootste onderzoek ter wereld hierover" rapporteert. Het laatste hoofdstukje trakteert de lezer op de nieuwste snufjes in verband met het onderhoud en versieren van de schaamstreek.

Uit Kaats boek blijkt overduidelijk dat haar voorkeur uitgaat naar de fraaiere 'kapsels', zoals de Fullwax en de Kojak (waarbij een tekeningetje niet hoeft). Of zoals de meer gesofisticeerde coupe brésilienne… nee, sorry, dat is crème-glace… we bedoelen de Brazilian of Landingsbaan (één dun streepje in het midden), of de Valentijn (een hartje op de Venusheuvel), of de Charlie Chaplin (een smal, horizontaal streepje in de vorm van een snor).

Eindelijk dus. Eindelijk het boek waarop Vlaanderen al zoveel jaren zat te wachten.. Al sinds Fons Rademakers in de film Mira (1971) de weelderige rimboe van Willeke Van Ammelrooy op het scherm zette. [Tegen Willekes willeke in. Enfin, dat zei de actrice toch, maar volgens de regisseur was dat nodig om meer 'artistieke diepgang' te geven aan Streuvels' Teleurgang van den Waterhoek.] Voor Tom Lenaerts was het uiteraard een gedroomd item om er in zijn Pappenheimers (23.01.11) gniffelend grappen over te maken. Ook Matthijs van Nieuwkerk vond het verschijnen van Het Schaamhaarboek belangrijk genoeg om de 'auteuse' in zijn programma 'De Wereld Draait Door' (24.09.11) op het scherm te brengen.

Mede dank zij die teevee-optredens verkocht het boek als zoetebroodjes, wat Kaat ertoe aanzette om van her aan het onderzoeken en schrijven te gaan. Aan 8500 vrouwen vroeg ze wat ze dachten over en deden met hun borsten. En zie, nog geen jaar later lag een nieuw meesterwerk uit te puilen in de vitrines: Het Borstenboek. En het jaar daarop volgde Met drie in bed, waarin Kaat vanuit haar seksoewollogepraktijk kruidige verhalen vertelt die ze van deskundige uitleg voorziet. Het gaat alweer over 'boeiende' onderwerpen zoals libido, erectiestoornissen, penisafmetingen, porno, masturbatie, bdsm en dat soort dingen. En het is een 'doe-boek', jawel, met allerlei opdrachten die gegarandeerd je seksleven verbeteren! Zoals bijvoorbeeld een tekening van een mannen- en een vrouwenlichaam waarbij je samen je gevoelige plekjes kunt inkleuren.

En wie mocht denken dat de titel 'Met drie in bed' uitsluitend slaat op een triootje, heeft het mis: het kan even goed betrekking hebben op een hond die in bed mag slapen, wat uiteraard het libido van de partners niet ten goede komt.

 

Frans DEPEUTER

Voetnoten:


1.Ondertussen heeft Kaat zich van studente opgewerkt tot 'seks-BV' en gaat ze haar uitzonderlijke missie ook in Nederland uitdragen. De KRO ofte Katholieke Radio Omroep, – die in 1925 is opgericht door pastoor Lambertus Hendricus Perquin, – heeft haar zending begrepen en haar Alle dagen seks gegeven. Dat is een programma over enkele koppels die 30 dagen lang elke dag minstens één keer met elkaar van bil willen gaan. Op 25 juli werd het startschot gegeven van dit 'grensoverschrijdend experiment' en op 21, 22 en 23 augustus werd het afgesloten met drie live-uitzendingen waarbij Kaat als 'begeleidster' optrad.


2.Vlabin-vbc – het documentatiecentrum dat zich tot doel stelt om "openbare bibliotheken, schoolbibliotheken, archieven en documentatiecentra te ondersteunen in de uitbouw van een boekencollectie die kwaliteit garandeert op inhoudelijk en formeel vlak" – noemt Het Schaamhaarboek een "erg leuk boek, met veel mooie foto’s". De verantwoordelijke voor deze kwotering is ene Ingrid Stevens, die onlangs ook zelf haar creatieve bijdrage over onze favoriete vrijetijdsbesteding leverde, met een "inspirerend document om uw erotisch vermogen wakker te maken en te vergroten", Sexual healing voor vrouwen.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche