Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
1 avril 2012 7 01 /04 /avril /2012 07:12

 

FIvanD.jpg

In het Kunstcentrum Hof De Bist te Ekeren wordt een documentaire tentoonstelling georganiseerd over leven en werk van Frank Ivo van Damme die, je gelooft het of niet, tachtig wordt. In 2009 verscheen te Shangai in de Foreign Famous Artist Series van de Fu Xian Zhai Exlibris Organization een catalogue raisonné (206 p.) van zijn oeuvre als wereldvermaarde graveur van ex-librissen. Master van het Plantin-Genootschap, gewezen directeur van de Academie van Merksem, F. I. van Damme geniet ook naam en faam als portraitist. De huldetentoonstelling zal ook thans minder bekende aspecten van Frank Ivo van Damme's aanschouwelijk belichten.

'Un homme se donne ou se refuse, il ne se prête pas', zo luidt de spreuk van een van zijn eerste ex-librissen (1954). Dat tekent hem ten voeten uit.

FIvDEKEREN.jpg

Hommage Frank Ivo van Damme 80 jaar, Kunstcentrum Hof De Bist, Veltwijcklaan 252, 2180 Ekeren. Vooropening op vrijdag 20 april om 20 uur. Verwelkoming door districtsschepen Koen Palinckx. Situatieschets van het leven en werk van de kunstenaar, gegeven door Tony Oost en Leen van Dijck. De tentoonstelling is vrij toegankelijk tot 20 mei, tijdens de openingsuren van het kunstcentrum elke woensdag en vrijdag van 14 tot 16 uur, zaterdag van 14 tot 17 uur en zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.

HFJ

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche