Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
19 octobre 2012 5 19 /10 /octobre /2012 01:35

 

DEVOSnaamvallen.jpg

Niet alleen de presentatie van de nieuwe bundel van Marleen de Crée en Jo Gisekin heb ik noodgedwongen moeten missen, maar nu ook al van Frank de Vos.

Op FaceBook lees ik wel een hartversterkend bericht van Bart Stouten:

Frank de Vos heeft een mooie poëziebundel geschreven: 'Naamvallen in het ontheemde'. Ikzelf was ceremoniemeester (zalig) van een avond (gedroomd) met accordeonist Bart Wils (virtuoze Boëlman, Bach en Albéniz) en Lucienne Stassaert (knap en no-nonsense in haar discursieve aanpak). De stemming in kasteel Sorgvliedt (Hoboken) was opperbest, de opkomst talrijk, de wijn voortreffelijk. Wow, what a night.

DEVOS18oktober.jpg

Lucienne Stassaert illustreerde niet alleen de cover van de bundel, maar schreef ook een woord vooraf, waarin zij onder meer terecht stelt:

Ik heb zelden poëzie in handen gehad waarin de tweespalt van de eenling zo intens wordt verbonden met een gevoel van nietszontziende solidariteit – een solidariteit die hem verplicht om getuigenis af te leggen.

Meer over de bundel van Frank de Vos in een volgende aflevering van de Mededelingen van het CDR en online (info: mededelingen@lebacq.com/

Partager cet article
Repost0

commentaires

Y
Strategies in order to Prewriting Solutions
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche