Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
1 février 2014 6 01 /02 /février /2014 17:39

 

Oriana-Dierinck.jpg

De fluitiste Oriana Dierinck behaalde aan de Gemeentelijk Academie voor Muziek, Woord en Dans te Beveren-Waas cum laude de regeringsmedaille voor dwarsfluit en kamermuziek. Na het behalen van een eerste prijs notenleer aan het Lemmensinstituut te Leuven, vestigde zij zich in Rotterdam en werd zij toegelaten aan het Brabants en Rotterdams Conservatorium bij Raymond Delnoye en Jo Hagen Zij behaalde er de diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus .

Orkestervaring deed zij o.a. op bij het Rotterdam Young Philharmonic, waarmee zij speelde onder leiding van Ernst Van Tiel, Roy Goodman en Hans Vonk en optrad tijdens het Gergiev Festival 2001. Via opnames werd zij geselecteerd voor masterclasses van William Bennet (Stichting Linos Amsterdam) en Philippe Pierlot (Deuxième Convention Française de la Flûte, Parijs ) en recent nog voor de auditie tweede fluit bij het London Symphony Orchestra.

Als soliste trad ze op met het Kamerorkest van het Brabants Conservatorium en het Antwerps Kamerorkest.

Bij haar terugkeer in België richtte zij Z V E Z D O L I K I, een ensemble voor kamermuziek in ongewone bezettingen, op. Dit Antwerps ensemble, met de Noorse Kerk aan de Italiëlei te Antwerpen als thuishaven, kon van bij het begin rekenen op veel bijval, zowel bij het publiek als bij de media. Vrijwel onmiddellijk werd Oriana uitgenodigd door radio KLARA waar zij meermaals werd geïnterviewd. De live-opname van de creatie: ‘Autumn Septet’ van de jonge Noorse componist Hugo Harmens o.l.v. Luc Brewaeys werd uitgezonden door de Nederlandse Radio4.

Daarnaast is zij freelance werkzaam bij o.a. het Rotterdams Kamerorkest, het Orkest van het Oosten, de Vlaamse Opera  en de Filharmonieconcerten in de Doelen te Rotterdam, in de Filharmonie Haarlem, in de Elisabethzaal te Antwerpen en het Concertgebouw van Amsterdam . Ze werkte mee aan tv-opnames voor de NPS.

Het-affiche-15022014.jpg

Oriana organiseerde het benefiet ‘nooT voor nooD’, dat in 2012 een eerste editie kende met een eigentijdse uitvoering van het ‘Stabat Mater’ van Pergolesi in de Sint-Andrieskerk te Antwerpen. Momenteel werkt zij als artistiek leider van Z V E Z D O L I K Iaan ‘flautO’, een reeks met aan haar opgedragen nieuwe concerto’s voor fluit en aan het realiseren van een cd-opname.

Op zaterdag 15 februari brengt zij samen met Adriaan Jacobs aan de piano: Serenade vanL. von Beethoven, Twee nocturnes van W. Henderickx, Drei Romanzen op. 94 van R.Schumann, en de Sonate en la majeur van C. Franck

Het recital wordt georganiseerd door de v.z.w. Sorodha, de afkorting van de Société Royale d’Harmonie te Antwerpen.

Frank DE VOS

 

Zaterdag 15 februari 2014, Love2Arts Gallery, Desguinlei 90, 2018 Antwerpen

Tickets: 10 € / –12j gratis.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche