Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
22 novembre 2009 7 22 /11 /novembre /2009 17:53


Met een reeks interviews wil Ezzulia, net als vorig jaar, de genomineerde auteurs van De Diamanten Kogel aan de bezoekers van de site voorstellen. De genomineerden kregen onder meer de volgende vraag te beantwoorden:

Wat is het verschil - behalve dat het een Vlaamse prijs is - tussen

de Diamanten Kogel en De Gouden Strop?

Ziehier het antwoord van de drie genomineerden die reeds aan het woord kwamen.

Bavo DHOOGE (19 november)

De ene prijs is een Nederlandse, de andere een Vlaamse, maar ik vind het goed dat ze allebei openstaan voor zowel Nederlandse als Vlaamse auteurs. Dat maakt ze ook allebei een waardige prijs. Ik zie voor de rest weinig of geen verschillen en denk dat de kwaliteit van de jury in beide prijzen heel belangrijk is. Het zijn sowieso de twee belangrijkste prijzen in ons taalgebied. En voorts: kiezen tussen de strop of de kogel: dood ben je toch.

Jacob VIS (20 november)

Vlamingen schrijven het beste Nederlands ter wereld.

Willem ASMAN (21 november)

Oei. Vind ik lastig vooraf te beoordelen. Vraag het me straks als ik het juryrapport heb gelezen nog een keer. Maar afgaand op de titels die zijn genomineerd, zie je natuurlijk wel accentverschillen. Bij de Gouden Strop vond ik, als burgemeester van ons gilde, het beste nieuws dat het allemaal nieuwe namen waren, in de zin van: nog niet eerder genomineerd. In het verleden kregen we nogal eens te horen dat we de prijzen onderling verdeelden.

Bij de Diamanten Kogel zou je wat dit aspect betreft kunnen zeggen dat het een meer gebalanceerde lijst is, een mooie mix van bekende tot nieuwe namen.
Tenslotte begreep ik dat de uitreiking volgende week bij de Vlamingen altijd een belevenis is, en totaal anders dan wij het tijdens de Power of Plots doen, ik ben reuze benieuwd.

Ezzulia is een onafhankelijke site die informatie biedt over boeken en auteurs in alle genres, dé plek ook om te discussiëren met en over auteurs. Uitgegroeid tot het grootste algemene boekenforum van Nederland en België.

*

Philip Heylen, schepen van Cultuur van de stad Antwerpen, reikt de prijs uit op dinsdag 24 november om 16 uur in het AMVC / Letterenhuis te Antwerpen.

 

De bekroonde schrijver ontvangt een trofee, een zilveren boksbeugel van 500gr. met 4 diamanten van 0.35ct elk. De trofee is een oorspronkelijk kunstwerk van de internationaal gewaardeerde conceptuele kunstenaar Wim Delvoye. (Zie de berichten van 7 en 14 november)

Interviews te lezen op:

www.ezzulia.nl


Voor lezers van Mededelingen zijn er nog enkele uitnodigingen beschikbaar. Wie graag aanwezig is bij de feestelijke bekendmaking van de naam van de laureaat, kan een mailtje sturen naar hfj@skynet.be en zal dan een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche