Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
29 août 2014 5 29 /08 /août /2014 20:32

 

eye-loco.jpg

Jérôme Franck, Peter-Paul, Philippe Wartel en Robin Gregory, vier getalenteerde fotografen van uiteenlopend niveau, met een aparte stijl tonen hun werk bij eyeLoco. Onder ruime belangstelling vond gisterenavond de opening van de groepstentoonstelling plaats.

Jaarlijks kiezen we vier fotografen uit zij die bij ons één of meerdere workshop(s) volgden en die intensief met fotografie bezig zijn. Zo krijgen zij een platform om hun beelden aan het publiek te tonen”, aldus Benny Lanoizelé.

Jérôme Franck is duidelijk geïnteresseerd in de beweging en situaties van de stad.Grappige situatiebeelden wisselen af met de focus op het leven in een metropool. "Flatiron Building" is dan weer een stilstaand beeld maar dan wel op zijn kop gezet, waardoor het toch weer beweegt in je hoofd.

Peter-Paul heeft een heel sterk zwart-wit coloriet, gevoel voor detail en een sterk Amerikaans glossy-retro gevoel van de jaren '50 & '80. Mij viel vooral "Selfoss" op. Een landschap: canyon met watervallen. Boven de aardkloof een dramatische hemel. Door de trage sluitingstijd lijkt het alsof het water slierten wolken naar beneden doet vallen en dat door de rivier een bedding dikke mist stroomt. Een feeëriek gegeven, een sterk beeld en vooral... een goeie foto.

Robin Gregory is speels en schildert meer met zijn compositie, maakt van zijn onderwerp bijna abstracties, door accenten te leggen – of juist door de focus niet te verliezen. Daartegenover zoemt hij dan weer in op een kapotte pop in een vuile dakgoot.

Philippe Wartel heeft een sterk 'grijswaardengevoel', zijn keuzes vallen op de mens in een landschap of architectuur waar vooral 'het licht' de hoofdrol speelt. De mens of dier die niet weet dat het gefotografeerd wordt, belichaamt het accent van dat licht. Mijn absolute voorkeur gaat dan ook naar "Fog", waar een fietsende vrouw door guur, mistig weer, haar bestemming wil bereiken. De mist en de stilte van grijs houden haar tegen.

*

Je voelt bij het centrum eyeLoco een groot hart voor fotografie kloppen. Niet verwonderlijk dat de tentoonstelling een bezoek méér dan waard is...

Jan SCHEIRS

De tentoonstelling loopt van vrij 29/08 > zo 7/09

do & vrij 18u > 21u
za & zo 14u > 18u

of op afspraak +32 3 337 88 71
eyeLoco, De Brouwerstraat 5, 2600 Berchem

*

eyeLoco stelt zich alleen tot doel fotografie voor iedereen toegankelijk te maken, o.m. door de organisatie van workshops voor jong en oud, voor ervaren en beginnende fotografen. Daarnaast vind je bij eyeLoco ook een fotostudio, een boekhandel, een kunstgalerie en een lounge. In het verleden werkte eyeLoco reeds samen met het FoMu, Centrum voor Beeldexpressie, Kavka en stelde zowel internationale en nationale fotografen tentoon. Dit alles en nog meer, uitvoerig toegelicht op:

http://www.eyeloco.eu/nl/

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche