Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
11 septembre 2013 3 11 /09 /septembre /2013 20:28

 

Petrus1.jpg

Mannetjes, steeds weer, alleen, met twee of zelfs in broederschap... Geradbraakt of wat stram, gekraakt in stroeve lijn, vaak gewild bedrukt, verkeren ze in hun eigen wereld: huis, casa, schuilplaats, vluchtoord, open ruimten waarin hun existentiële buitenissigheid opvalt.

Een tuin met noeste bomen, wat huisgerief, zelfs een insect spuien uit hun vier muren de misvormde voortbrengst van Vlaams modernisme en meer ouder beeldhouwwerk.

Van jaar tot jaar slaagt Petrus De Man erin een hoger meer monumentaal, meer abstract, meer ruimtelijk niveau te geven aan deze eigengebonden weemoed en dit verbaasd zoeken naar zichzelf en naar het kind dat in ieder van ons verscholen zit.

Vandaag, in de volle vrijheid van het groot formaat en de verworven ruimte, worden zijn tekeningen echt schilderwerk, maar belijden nog steeds de menselijkheid, met tevens milde spot voor onze dwalingen.

Danièle GILLEMON

Petrus2.jpg

Galerie 2016, Steenstraat 16, 1000 Brussel. Vernissage donderdag 19 september vanaf 18u30.

Tot 26 oktober. Openingsuren: van donderdag tot zondag, 13-18 uur.

www.galerie2016-mira.be

Petrus3.jpg

Petrus DE MAN (Halle, °1955) studeerde aan het Sint-Lukasinstituut Gent (atelier gravure Raf Coorevits; atelier schilderkunst Dan Van Severen).

Petrus4.jpg

Partager cet article
Repost0

commentaires

5
24/7 Customer care
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche