Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
8 mai 2011 7 08 /05 /mai /2011 02:11

 

Cadrages.jpg

Luc Boudens: Cadrage

Dichter en romancier Luc Boudens (°1960) maakt het als kunstenaar, als 'plastisch element' (om een uitdrukking te gebruiken dierbaar aan mijn vriend Albert Szukalski pp),de toeschouwer niet gemakkelijk (dat ligt trouwens niet in zijn karakter). Hij concipieert immers elke tentoonstelling als een eenheid op zich, een gesloten geheel. Hierdoor is het niet vanzelfsprekend dat de bezoekers van Boudens' tentoonstellingen zich meteen bewust worden van de hardnekkige innerlijke coherentie van zijn oeuvre.

In zijn vorige tentoonstelling (Fun City, 2008) trok hij consequent de lijn door die zijn vorige expo's verbindt. De thema’s van de imaginaire archeologie en geografie(Kartografie, 1993; Sites, 2004; Tribal, 2005)en de modernistische architectuur als jeugdherinnering(Littoral, 2002) en weelderige ver-beelding(Visitant les Noailles, 2005)en de gesyncopeerde evocatie van de stad als geordende chaos(Syncopes, 2007). Met zijn uitbundige driedimensionale assemblages in hout – een persoonlijke variatie op 'op-art' – bevestigde Luc Boudens andermaal zijn statuur van gediplomeerd architect-speelvogel. Trouw aan de kleur- en vormentaal van het modernisme in de architectuur, evoceerde hij hij zijn eigen Fun City in verlokkende hebbedingen als houten hologrammen van routeplanners, een vrolijke rotonde, vreemde nachtelijke panorama’s, speelse maquettes en sculpturen.

*

Nieuw werk van Luc Boudens wordt geëxposeerd in Galerie Andres van Hove. Vernissage op zondag 15 mei vanaf 15 uur. De tentoonstelling loopt tot 19 juni.

Galerie Andres van Hove, Pourbusstraat 3B, 2000 Antwerpen (Zuid). Openingsuren: woensdag t/m zondag van 14 tot 18 uur.

HFJ

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche