Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
12 janvier 2011 3 12 /01 /janvier /2011 07:22

 

JohanVanhecke1-copie-1.jpg

Johan Vanhecke

Woensdag 5 januari vond de eerste lezing van het nieuwe jaar van ExLibris plaats. Voor een geïnteresseerd pubkiek introduceerde Johan Vanhecke het thema “Johan Daisne en de film”.

Wat een powerpoint voorstelling moest worden was na enkele pogingen tot mislukken gedoemd. Beamer en laptop waren niet compatibel. Dit deed echter niets af aan het belang van de lezing. Op een heldere en boeiende manier vertelde de spreker over de wijze waarop Johan Daisne film in zijn boeken verwerkt heeft. Zijn fascinatie voor de film ontstond reeds op 5-jarige leeftijd en leidde tot het verzamelen van vele memorabilia zoals affiches en bioscoopprogramma’s . Dit gedeelte van zijn archief bevindt zich te Gent, handschriften, correspondentie enz. zijn in het AMVC Letterenhuis, waar ze bestudeerd worden door Johan Vanhecke die werkt aan een biografie van Johan Daisne.

Ook na de lezing werd de spreker nog met vragen bestookt.

De lezingen vinden plaats elke eerste woensdag van de maand in Café Rochus in de Rochusstraat te Deurne. Op 2 februari stelt René Broens zijn Reinaertboek (gemaakt in samenwerking met tekenaar Marc Legendre). Info: gert.vingeroets@scarlet.be

JohanVanheckeJohan Vanhecke, Jan Vaes en Manu van der Aa

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche