Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
24 septembre 2013 2 24 /09 /septembre /2013 02:09

DSC03706.jpg

Dr. Tillfried Cernajsek (l.), een gewaardeerd spreker op het congres, en Ing. Heinrich Scheffer, voorzitter van de ÖEG  

Van 13 tot 16 september vond te Steyr in de deelstaat Opper-Oostenrijk het tweejaarlijkse treffen van de Österreichische Exlibrisgesellschaft plaats. Hoewel bescheidener van opzet dan bijvoorbeeld het congres van de Deutsche E.G. was er toch, buiten de Oostenrijkers, een behoorlijke opkomst van deelnemers uit Slovakijë, Duitsland, Hongarije, Italië, China, Nederland en Vlaanderen.

Aan deze congressen wordt deelgenomen door zowel verzamelaars als kunstenaars. Vele exlibris eigenaars zijn bibliofielen die hun belangrijkste boeken voorzien van een klein grafisch kleinood dat in een beperkte oplage door een graficus voor hen werd vervaardigd. Velen onder hen gebruiken ook een deel van de oplage om te ruilen met andere exlibris bezitters om zo een verzameling kleingrafiek op te bouwen. Buiten meerdere interessante lezingen was er ook ruimte om contact te leggen met andere verzamelaars en kunstenaars. Op vrijdagavond bezochten de deelnemers de vernissage van de tentoonstelling “Exlibris, Piktogram, Signatur” een project van de Universität für angewandte Kunst, Wien.

Er was ook een uitstap voorzien naar de indrukwekkende abdij van Kremsmunster. De gebouwen alleen al zijn een bezoek overwaard, maar ook de enorme hoeveelheid kunstschatten is vaak oogverblindend.

SteyrKELK.jpg

Een van de pronkstukken uit de schatkamer is een prachtige gouden kelk, vervaardigd te Antwerpen.

JvdB

Foto’s F.I. van Damme

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche