Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
8 juin 2012 5 08 /06 /juin /2012 13:58

 

EL-6_6-0021.jpg

Rik Van Daele

Foto: Willy Braspennincx

Dr. Rik Van Daele, eminent wetenschapper en Reinaertkenner, directeur van de Bibliotheek van Sint Niklaas waar ook de Bibliotheca Wasiana gevestigd is, was woensdagavond te gast bij Exlibris.

In zijn humoristische inleiding greep de spreker zijn zoektocht naar Taverne Rochus onmiddellijk aan om Antwerpse straatnamen te linken aan de Reinaert.

Na een korte situering van zijn plaats in het geheel, werd het verhaal van de kikkerfabel in Reinaert in een boeiende literair-historische context geplaatst.

De aanwezigen genoten zichtbaar van de erudiete, boeiende en ook vaak geestige verteltrant van de spreker. Onder de aanwezigen bevond zich Reinaertwetenschapper René Broens, die vorig jaar samen met stripauteur Marc Legendre een Reinaert editie bezorgde, waarin de vos de verpersoonlijking is van het Kwaad.

BroensLegendre.jpg

Het was weer één van de topavonden van de Culturele Kring Exlibris die elke eerste woensdag van de maand samenkomt in Taverne Rochus te Deurne.

Exlibris-6-6-2012-136.jpg

Van links., met de klok mee: Frank De Vos, René Broens, Rik Van Daele, Joke van den Brandt, Willy Braspennincx, Jan Vaes, Hélène de Bleser en Mieke de Loof

(foto: Frank Ivo van Damme)

EL 6 6 0064

Frank Ivo van Damme, ridder in de orde van de Vossenstaart, in gesprek met Rik van Daele

foto: Willy Braspennincx

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche