Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
21 avril 2010 3 21 /04 /avril /2010 16:20

N.a.v. het Spaanse voorzitterschap van de Europese Raad doet de cultfilm van Luis Buñuel dienst als rode draad in een uniek project hedendaagse kunst. Zowat dertig kunstenaars, waaronder de bekendste namen van de huidige Spaanse scene, leveren hun kijk op het fenomeen claustrofobie, in een afgesloten, quasi benauwende ruimte...

Vijf performances vertalen het thema van de tentoonstelling op een unieke manier naar het podium. Een verrassend 'architectuurspektakel' en een carte blanche vertegenwoordigen het aanbod rond architectuur en cinema, zonder uiteraard de vertoning van de film van Buñuel zelf te vergeten.

*

De tentoonstelling El Angel Exterminador verkent de ambivalentie tussen de diepgewortelde behoefte aan ontsnapping en het verborgen verlangen naar afzondering. Wanneer de claustrofobie haar intrede doet, duikt de noodzaak op om zich aan te passen, om te leren leven met vervreemdende verplichtingen. Door middel van schilderijen, beeldhouwwerken,, foto's, video's en installaties gaan zevenentwintig hedendaagse Spaanse kunstenaars aan de slag met het begrip 'grens'. Een tableau vivant waaruit je wel moet ontsnappen...

*

Op een avond, na een operabezoek, worden een aantal Mexicaanse notabelen uitgenodigd in de luxueuze woning van één van hen. Na het diner gaan ze met z'n allen in de woonkamer zitten, maar geraken er om een onverklaarbare reden niet meer uit...”

Luis Buñuel

*

Het eerste optreden vindt plaats op 29 april om 20u30. In de nooit eerder vertoonde lezing-performance Buñuel, en guerra overschouwt Paco Cao het leven van Buñuel. Kunsthistoricus Cao zoomt daarbij in op Buñuels kort contact met het MoMa (New York) en zijn zoektocht naar geschikte locaties voor El Angel in Brussel.


Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel.

Dinsdag-zondag van 10 tot 18 u.

Tickets, kortingen enz.: zie www.bozar.be

Partager cet article
Repost0

commentaires

I
Any launch beginning (a good version about the same concept), which usually will start together with a product huge plus typical as well as "funnels" it is manner because of an individual subject.
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche