Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
21 octobre 2011 5 21 /10 /octobre /2011 17:52

 

Waartoe: een gedicht van Laurens Vancrevel (de auteursnaam voor de uitgever Laurens Van Krevelen) is een antwoord op de Hölderlin-vraag ‘wozu   Dichter in dürftiger Zeit’. De bundel situeert zich binnen de traditie van het Nederlandse surrealisme maar is evenzeer een absorberen van en uiting geven aan internationale tendensen.

De bundel bevat 48 blz., meet 16 op 21,5 cm en kost 20 €.

Animula: twaalf zielgedichten voor Christine D’haen is een herinneringsbundel van Paul Claes, een eerbetoon van een dichter aan een dichter. De gedichten zijn tegelijk persoonlijk en afstandelijk. Er is verdriet en opstand, maar ook gelatenheid en dankbaarheid. De onmacht van de mens tegen de onherroepelijkheid en een geloof in de blijvende waarde van cultuur(vormen).

De bundel bevat 36 blz., meet 16 op 21,5 cm en kost 20 €.

Meer informatie over deze en andere uitgaven op www.druksel.be

*

Druksel neemt deel aan twee eindejaarsbeurzen in Nederland.

De 'Boekkunstbeurs' in de Pieterskerk te Leiden vindt plaats op zaterdag 5 november en zondag 6 november. Laurens Vancrevel zal zaterdag 5 november om 15.00 uur op de beurs aanwezig zijn.

'De beurs van kleine uitgevers' (Paradiso, Amsterdam) vindt plaats op zondagnamiddag 4 december.

Op beide beurzen wordt ook het werk 27 werkinstrumenten ter verrafeling van de bevriende uitgeverij Cacodylate (Laval, France) gepresenteerd.

In februari 2012 wordt een tentoonstelling van de (meer dan) honderd boeken van Paul Claes in het Poëziecentrum teGent ingericht. Voor exacte data en andere gegevens, gelieve de website te raadplegen: www.poeziecentrum.be

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche