Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
10 novembre 2012 6 10 /11 /novembre /2012 11:00

 

Dighter1.jpg

Zoals gewoonlijk geen intellectualistische blabla of diffuse programmatische pamfletten, maar rechttoe rechtaan letteren in Digther’ In zijn bijdrage van 20 februari 2012 in Mededelingen signaleerde dichter Bert Bevers reeds de uitzonderlijke kwaliteit en de mooie vormgeving van het literaire tijdschrift Digther  dat tweemaal per jaar verschijnt. (1)

Enkele dagen geleden stak het tweede nummer van deze jaargang in de bus met een begeleidend schrijven van redactiesecretaris Hugo Verstraeten met de melding dat de papieren versie van Digther ophoudt te bestaan. De activiteiten worden verder gezet via de webstek http://digther.blogspot.be

 

De reden? ’Het blijkt steeds moeilijker met de beschikbare middelen een kwaliteitsvol literair tijdschrift de wereld in te sturen’, aldus Verstraeten. Weerom sneuvelt een literair tijdschrift bij gebrek aan of beter niet toegekende middelen. In het Letterenland zijn deze er wel maar ze worden opmerkelijk “gespreid”. De eerlijke evenredigheid blijft dus zoek en is er verloren gelopen. Wat overigens het even uitmuntende tijdschrift Gierik&NVT in 2008 mocht ondervinden. (2)

 

Naast veel poëzie, beschouwingen en recensies wordt in dit nummer met de rubriek “Wie blogt die blijft’ uitgebreid aandacht besteed aan Mededelingen van het Centrum voor Documentatie en Reëvaluatie. (Ik wil er even op wijzen dat kortelings naar aanleiding van de tweehonderdste aflevering een extra lijvige feesteditie zal verschijnen.) (3)

 

Met spijt in het hart neem ik afscheid van Digther en van zoveel moois op papier.

Frank DE VOS

  1. http://mededelingen.over-blog.com/article-tijdschriften-dighter-99779767.html

  2. http://mededelingen.over-blog.com/article-23487042.html

  3. http://mededelingen.over-blog.com/article-record-aantal-bezoekers-en-gelezen-pagina-s-112025877.html

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche