Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
29 août 2012 3 29 /08 /août /2012 10:00

 

SimoneLenaerts_-copyright_jan_van_riet_1_.jpeg

Foto: (c) Jan Vanriet

Donderdag 27 september om 20 uur wordt De onvervangbare, de derde roman van Simone Lenaerts, voorgesteld in kunstencentrum Villanella, Maarschalk Gérardstraat 4 te 2000 Antwerpen. Met een laudatio door Dirk Verhofstadt, muziek van cellist Roel Dieltiens en voordrachten door Anneke de Keersmaeker en Peter Van den Eede.

U bent welkom, maar reserveren is aanbevolen via www.deburen.eu

*

Simone Lenaerts (°1947) groeide op in een communistisch ‘nest’ in Antwerpen. Naast haar baan als onderwijzeres in het lager onderwijs was zij nauw betrokken bij de activiteiten en tentoonstellingen van haar man, de kunstenaar/dichter Jan Vanriet. Voor de BBL-galerie te Antwerpen organiseerde zij markante exposities van onder anderen Breyten Breytenbach, E.L.T. Mesens, René Magritte, Marcel Broodthaers, Peter Klasen, Osvaldo Romberg en Denis de Rudder.
Lenaerts vertaalde het toneelstuk
Teibele en haar demon van Isaac Bashevi Singer. Zeewater is zout, zeggen ze is haar romandebuut en is genomineerd voor de Academica Debutanten Prijs 2009. Spinnenverdriet is haar tweede roman. In haar derde roman toont zij wat er gebeurt als gewone mensen uit hun beschermde omgeving worden gerukt en middenin de oorlog belanden.

http://simonelenaerts.be/

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche