Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
13 septembre 2014 6 13 /09 /septembre /2014 11:58

 

Roger-Nupie--foto-Bert-Bevers-.JPG

Al lijkt het mij een griezelig idee alleen op een onbewoond eiland te belanden, hierbij toch mijn keuze van wat ik ‘als favoriete kunst, lectuur, films en muziek mee zou nemen’.

Mijn smaak is met een duur woord als eclectisch  te omschrijven, ook wat films betreft: van wat wel eens smalend als puur amusement  en commercieel  bestempeld wordt tot de betere  (?) A-films waar Canvas-kijkers zo dol op zijn.

Sunset-Boulevard.JPG

Mijn favoriete film moet zeker mee: Sunset Boulevard  (1950), een tragisch en aangrijpend verhaal over een actrice op retour, meesterlijk vertolkt door Gloria Swanson. Als krimi-fan kies ik met enige nostalgie voor de dvd-box met alle Maigret-afleveringen.

Muziek: om het even wat van Nina Simone, maar als het er dan toch één moet zijn: Nina Simone and piano!, de enige plaat waarop zij zonder verdere begeleiding zingt en piano speelt. Plus iets van de Tibetaanse Gyuto Monks.

Roger-2.png

Literatuur: Het boek van niets  van Osho én De verzamelde verhalen  van Lydia Davis. Ze tast de grenzen van wat een verhaal is af op de breuklijn van filosofisch en absurd – ik kan haar blijven herlezen.

Dat lijkt me voldoende. Er is meer dan genoeg beeldende kunst op m’n netvlies gebrand om er indien nodig iets van op te roepen.

 

Roger Nupie, Antwerpen

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche