Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
2 septembre 2011 5 02 /09 /septembre /2011 04:38

 

trofee3.jpg

Voor de tiende aflevering van DDK werden meer dan honderd titels ingezonden. Heel wat prijsbeesten tussen de kandidaten: niet alleen Peter de Zwaan  (Gouden Strop, twee nominaties voor De Diamanten Kogel, één nominatie voor de Gouden Strop) en Bram Dehouck (Schaduwprijs en Gouden Strop (zie blog van 18 augustus), maar ook bijv. Gauke Andriesse en Patrick Conrad (°1945).

Perdida-s-Droom.jpgPatrick Conrad, Perdida's droom, Meulenhoff/Manteau, 2010, 364 p.


Patrick Conrad (°1945), dichter, plastisch kunstenaar, scenarioschrijver, filmregisseur en -producer, kreeg in 2007 voor de roman Starr de boksbeugel van De Diamanten Kogel uitgereikt uit handen van prof. dr. Jim Madison Davis, voorzitter van de International Crime Writers' Association. Starr verschijnt eerlang in Engelse vertaling.

Gauke2.jpgGauke Andriesse, De handen van Kalman Teller,Atlas, 2010, 301 p.


Voor De handen van Kalman Teller kreeg Gauke Andriesse (°1959) de Gouden Strop. Van huize uit is hij ontwikkelingseconoom. Hij werkte in het Andes-gebergte en verblijft nog regelmatig in Afrika, waar hij instellingen ondersteunt die microkredieten verlenen. Sinds enkele jaren schrijft hij ook thrillers, rond de privé-detective met de naam  Jager Havix.

HFJ

(wordt vervolgd)

Partager cet article
Repost0

commentaires

T
<br /> xiaozhu..........<br /> <br /> <br />
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche