Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
13 août 2011 6 13 /08 /août /2011 06:57

 

trofee.png

Eind november, begin december wordt De Diamanten Kogel voor de tiende keer feestelijk uitgereikt.

De Diamanten Kogel wordt jaarlijks uitgereikt ter bekroning van het beste spannende, oorspronkelijk Nederlandstalige boek.

De prijs werd in het leven geroepen door meester in misdaad Bob Mendes, oprichter en erevoorzitter van het GVM (Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs) en ere-voorzitter van de Diamanten Kogel vzw.

De prijs bestaat uit een waardevol origineel kunstwerk van de internationaal bekende conceptuele kunstenaar Wim Delvoye: een boksbeugel van 500 gr sterlingzilver met vier diamanten van 0,35 karaat.

*

In aanmerking voor bekroningkomen al de oorspronkelijk Nederlandstalige romans of verhalenbundels die door één auteur geschreven werden en door Nederlandse of Vlaamse uitgevers in de periode van 1 juni 2010 tot en met 1 juli 2011werden uitgegeven in het interessegebied 'spannend boek'. De titels moeten fysiek verkrijgbaar zijn in de boekhandel. Uitgesloten van deelneming zijn herdrukken uit voorgaande jaren en jeugdboeken.

In zijn algemeenheid betreft het dus verhaaltypen met een misdaad als centraal gegeven en spanning als dominant verhaaleffect.

De categorieën romans en bundels die door de jury worden beoordeeld vallen in het gebied thrillers, misdaad, detectives, avontuur, oorlog en spionage.

*

Volgende schrijvers werden eerder bekroond:

2002 Benny Baudewijns (De Emerson locomotief)

2003 Jef Geeraerts (Dossier K)

2004 Bob Mendes (Medeschuldig)

2005 Esther Verhoef (Onder druk)

2006 Felix Thijssen (Het diepe water)

Starr.jpg

2007 Patrick Conrad (Starr)

Pentito.jpg

2008 Simon de Waal (Pentito)


2009 Bavo Dhooge (Stiletto Libretto)


2010 Mieke de Loof (Wrede schoonheid)

*

Om in aanmerking te komen dienen de boeken wel in 7-voud ingezonden te worden vóór 1 september2011 bij jurysecretaris Frank van den Auwelant, Wilgehoevestraat 1, B 2180 Ekeren. Tel.: 03 239 04 79 . Email: frankadina@skynet.be

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche