Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
26 mai 2014 1 26 /05 /mai /2014 06:47

 

ineke-van-den-bergen.gif

Naar Amsterdam gaan om afscheid te nemen van Ineke van den Bergen of naar Kemzeke om Mark Verstockt te gedenken zat er echt niet in. De nagedachtenis aan twee mensen die veel voor mij betekend hebben, spookte al enkele dagen in mijn meditaties en vrijdag moest ik even voor onderzoek naar de kliniek, wat sowieso minder aangename spanningen met zich meebrengt. Een uitslaapsessie was aangewezen.

Ineke werd zaterdag om 13.45 uur in De Nieuwe Ooster te Amsterdam gecremeerd. Haar kist was bedolven onder rode rozen (naar het lied van Hildegard Knef Für mich soll's rote Rosen regnen). Mieke De Loof, Peter Nicolaï, Roel Bentz van den Berg, Wim Kayzer en Edzard Mik brachten haar hulde. Bij de aanwezigen: Elvin Post, Jacques Post, Patricia van Mierlo en Jürgen Joosten (hij vertegenwoordigde de jury van De Diamanten Kogel).

Ineke zal niet vergeten worden. Haar vriend Bart Jan Kraal verzamelt de teksten die in de eerstkomende aflevering van de CDR-Mededelingen gebundeld worden.

*

De jury van de Gouden Strop heeft haar taak volbracht. De winnaar is nu al bepaald en zijn of haar naam zal op 29 mei worden bekendgemaakt. Juryvoorzitter Jaap Jongbloed wist alvast te vertellen dat de jury “bijna unaniem” was. Bij de samenstelling van de shortlist was de jury het algauw eens over drie titels, maar “er was wel wat discussie over de twee andere genomineerde boeken”. De jury lette volgens haar voorzitter op een degelijke verhaalopbouw en of personages genoeg waren uitgediept. (Meer op de onvolprezen Spanningsblog.)

29 mei wordt ook de laureaat van de Schaduwprijs bekendgemaakt. Ik ben niet de enige om te tippen op Donald Nolet.

HFJ

Zie ook de blogs van 13 en 24 mei

http://mededelingen.over-blog.com/article-patrick-conrad-op-alle-fronten-123618418.html

http://mededelingen.over-blog.com/article-dagboek-gouden-strop-meervoud-das-magazin-fonds-voor-de-letteren-123714280.html

Partager cet article
Repost0

commentaires

F
Here you can see some examples of original titles, and how they were changed after reviews and comments to them:
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche