Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
22 juin 2012 5 22 /06 /juin /2012 20:25

 

De Vlaamse Regering heeft vandaag het voorstel van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege goedgekeurd voor de meerjarige subsidiëring van organisaties die binnen het Kunstendecreet een subsidieaanvraag hebben ingediend.  

Kunsttijdschrift Vlaanderen krijgt nul op het rekest.

Verwijzend naar de post van gisteren, 'KVT moet blijven bestaan omdat het een uitstekend tijdschrift is', stelt Patrick Lateur nuchter vast: ' Dit was de zwanenzang van het protest'.

'KTV  is voor 40 procent zelfbedruipend (welk literair of cultureel tijdschrift kan zoiets voorleggen?) en het biedt al meer dan 60 jaar stevig onderbouwde interdisciplinaire themanummers voor een breed publiek. Grotendeels vrijwilligerswerk. Mogelijk sluit deze enorme virtuele bibliotheek einde dit jaar. Geen euro subsidie meer. Ik ben woedend. Ik ben bedroefd', aldus Patrick Lateur.

*

Het barokorkest La Petite Bande, het Zuiderpershuis (Antwerpen), Bains Connective (Brussel) en Sering (Borgerhout) vallen ook uit de boot.

*

Meer over de beslissing van de Vlaamse regering in nr. 195 van Mededelingen van het CDR.

Henri-Floris JESPERS

Zie:

http://mededelingen.over-blog.com/article-kvt-moet-blijven-bestaan-omdat-het-een-uitstekend-tijdschrift-is-107237346.html

 

Partager cet article
Repost0

commentaires

H
Like mathematical and scientific standards and lots of the queries on here.
Répondre
G
Wat een eufemisme: "je ontsnapt moeilijk aan de indruk dat beleidsplannen zwaarder doorwegen dan geleverde prestaties".<br /> <br /> Aan de besparingskoorts en het weggooien van blijkbaar overtollig budget aan "vernieuwing" (en we weten wat dat inhoudt: dure gebakken lucht), is sedert de uitvinder(s) daarvan in de jaren 80, nog<br /> niks veranderd.
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche