Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
23 mars 2013 6 23 /03 /mars /2013 22:13

 

Cinema-Trivia.jpg

Kwam op internet zomaar een volledige, eerder onbekende, oude Tarzanfilm tegen: Tarzan And The Green Goddess. Het is niet zo’n beste, maar toch een in meerdere opzichten opmerkelijke. De hoofdrol wordt volgens de titelrol namelijk gespeeld door Bruce Bennett. Wanneer je op het wereldwijde web zoekt naar illustraties van Tarzan And The Green Goddess  kom je echter alleen affiches tegen waarop de naam Herman Brix prijkt. Nu zijn Brix en Bennett een en dezelfde persoon, maar volgens sommige bronnen (bijvoorbeeld Halliwell’s Moviegoers Companion) veranderde Brix (omdat hij niet vereenzelvigd wenste te worden met het karakter van Edgar Rice Burroughs) zijn naam in Bennett in 1939, volgens andere pas in 1940. Het vreemde is dat Tarzan and the Green Goddess  uitkwam in….1938!

Los van de onduidelijkheid rond de naamsverandering van de acteur in kwestie (die in 1906 het levenslicht zag, en pas in 2007 de laatste adem uitblies: hij werd 100!) is er nog iets vreemds aan deze rolprent. Of beter: iets ronduit dóms.

Cinema-Trivia-2.jpg

De film begint met beelden uit Midden-Amerika, waarover een stem zegt: “Guatemala, a strange and beautiful country, many thousands of miles away. [….] In the heart of its impenetrable jungle stand the ruins of all that is left of an ancient Mayan civilization.” Tarzan And The Green Goddess  speelt zich, zoveel moge duidelijk zijn, af in Guatemala. Dat weerhield regisseur Edward A. Kull (geen grootheid) er niet van het begin van de film lustig te voorzien van beelden van een neushoorn, leeuwinnen, gnoes, kafferbuffels en giraffen. Allemaal dieren die alleen maar voorkomen in….Afrika.

De film: http://www.youtube.com/watch?v=vrgQGnKFQAM

Bert BEVERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche