Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
16 janvier 2013 3 16 /01 /janvier /2013 22:06

 

hfjSCHEIRS2000.jpg

Een paar dagen werd de 201ste aflevering van de Mededelingen van het CDR  afgesloten, gewijd aan de De Diamanten Kogel. De prijs werd tien jaar geleden ingesteld.

Op 10 december werd Almar Otten de elfde laureaat. Bij die gelegenheid verscheen de bundel Ruw & hard, geslepen & begeerlijk. Tien jaar briljante misdaadliteratuur in al haar facetten.

Het zal de lezers van de Mededelingen  niet verwonderen dat de aandacht uitvoerig gevestigd wordt op het tweede lustrum van prijs....

Aanvankelijk was de Diamanten Kogel gereserveerd voor het spannendste en beste Vlaamse misdaadboek. Vanaf 2004 mochten ook Nederlandse auteurs meedoen. “Daarmee is de Diamanten Kogel zowat de tegenhanger van de Nederlandse Gouden Strop”, aldus Fred Braeckman in Knack. (1) De Hercule Poirotprijs die in november voor de vijftiende keer werd uitgereikt, bekroont immers uitsluitend Vlaamse misdaadschrijvers.

*

Naast teksten van Bob Mendes en Philip Heylen wordt nu ook het integrale juryverslag gepubliceerd. Bovendien wordt de aandacht gevestigd op Serial Thriller, het eigenzinnige fanzine van de erudiete maar helaas zo humeurige Danny de Laet....

(1) Zie het verslag van Fred Braeckman:

http://www.knack.be/nieuws/boeken/reportage/diamanten-kogel-voor-almar-otten/article-4000220234534.htm

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche