Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
3 avril 2014 4 03 /04 /avril /2014 22:07

 

Scheirs.BLOG.jpg

Op de feestelijke heropening van het Lijsternest op 24 april e.k. geeft het West-Vlaamse provinciebestuur naast andere sprekers het woord aan Hedwig Speliers. Terecht schoot die keuze bij velen in het verkeerde keelgat. In “Actueel” worden onder meer de waardige, to the point en voor Speliers vernietigende brieven van Ludo Simons gepubliceerd.

Dat Gwy Mandelinck gewaardeerd wordt door haikoe-dichter en voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy blijkt voldoende uit de hier integraal opgenomen huldetoespraak.

In de vorige aflevering werd gewezen op de bundel De laatste dag. Verhalen over een kunstwerk waarin bijdragen verzameld werden over de assemblage De laatste dag al het heidens oog van Camiel Van Breedam. Het environment is door de opdrachtgevers en vorige eigenaars, Roger en Constance De Neef, geschonken aan de Universiteit Gent. Toen het in hun woning op 24 januari 1981 werd voorgesteld, voerde Jan Struelens het woord. In “Achteruitkijkspiegel” wordt de tekst van zijn doorwrochte toespraak gepubliceerd.

In “Door de leesbril bekeken” komt Hugo Raes aan bod en worden recente publicaties gesignaleerd, waarbij het accent kwam te liggen op misdaadromans en thrillers.

*

Een aantal bijdragen krijgt u hier kosteloos te lezen op de blog (meer dan 6000 'unieke' lezers in maart). Ook op FaceBoekpagina 'Mededelingen' blijkt de blog goed te scoren.

Zie:

www.mededelingen.over-blog.com

https://www.facebook.com/groups/cdrmededelingen/

 

*

De integrale publicatie van de CDR-Mededelingen gaat echter uitsluitend naar de trouwe abonnees die de publicatie van de elektronische en papieren ondanks stijgende verzendings- en overheadkosten mogelijk maken.

Zonder uw daadwerkelijke steun wordt de verdere publicatie problematisch. U leest ons graag? Meld u zich dan als abonnee aan.

Deelname aan de kosten, te storten op rekeningnummer 320 – 0084130 – 04

ten name van C. Lantsoght IBAN BE10 3200 0841 3004:

Papieren editie: 12 € per maand (twee afleveringen, verzonden per post)

Elektronische editie: 6 € per maand (twee afleveringen, verzonden per e-mail)

Henri-Floris JESPERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche