Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
3 avril 2012 2 03 /04 /avril /2012 04:27

 

LasoenRecepten-copie-2.jpg

Recepten & verhalen, Brussel, Amsterdam-Brussel, Paris-Manteau, 1971, 44 p. [Manteau – poëzie onder redactionele leiding van Paul Snoek. Omslag en typografie: Patrick Conrad.]


Niet alleen is Patricia Lasoen de jongste dichteres in Vlaanderen maar het staat nu reeds vast dat zij een van de belangrijkste vertegenwoordigers zal zijn van een generatie in wording. […] Dat zij vernoemd wordt in het gezelschap van enkele dichters die de poëzie in Vlaanderen nieuw-realistisch aan het herscholen zijn, komt vooral deze groep ten goede. Met haar nieuwe bundel bewijst zij nogmaals dat slechts dichters met talent een school maken en niet omgekeerd.” (Paul Snoek, 1971.)

LasoenSoevenierswinkeltje.jpg

Het souvenirswinkeltje van Lukas, Amsterdam-Brussel, Paris-Manteau, 1972, 48 p. [Manteau – poëzie onder redactionele leiding van Paul Snoek.] Met opdracht.

LasoenVeelAch.jpgVeel Ach & een beetje O, Manteau, 1978, 29 p. [Grafische vormgeving Rikkes Voss.] Met een opdracht. Bekroond met de Prijs voor Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen 1977.

LasoenBinnenkant.jpgDe witte binnenkant, Antwerpen, Manteau, 1985, 38 p. [Grafische vormgeving: Rikkes Voss.]

LasoenDubbelganger.jpgDubbelzanger, Leuven, P, 2002, 64 p. Met opdracht.

HFJ

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche