Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
18 avril 2012 3 18 /04 /avril /2012 19:00

 

Oefeningen-na-60.jpg

Nog zo'n boekje dat ooit verdwaalde en nu terecht komt.

In de herfst van 1968 bundelden de tijdschriften Proces-verbaal en Morgen de krachten om 'een representatieve bloemlezing van Vlaamse Jongerenpoëzie' samen te stellen'. De tijdelijke werkgroep bestond uit Paul Desson, Jean Pierre Dumolyn, Patricia Lasoen, Stan Maes en Leopold M. van den Brande. Verantwoordelijk uitgever was het G.S.K. (Kultuur Konvent Gent).

Naast een aantal namen die mij in het geheel niets (meer) zeggen (o.m. Jan van Hemeldonck, Roger Gilis, Paul De Bolle, Paul Desson, Stan Maes, Michel Lucas, Karel op de Beeck, Paul Maus, Migel Robbe, Rick van Baferys, Luc Coppieters en J. Ghijsbrecht), tref ik een aantal althans in de jaren zestig al (min of meer) 'gevestigde' dichters: Mark Dangin, Willem M. Roggeman, Julien Vangansbeke. Robin Hannelore, Frans Depeuter, Nic van Bruggen, Daniël van Ryssel, Roger De Neef, Dirk Christiaens, Eddy van Vliet, Herman de Coninck, Fred de Swert en Roobjee.

In de bio-bibliografische aantekeningen wordt Wilfried Adams vermeld als 'student en debutant'; Jan Vanriet studeerde nog aan de aan de KASKA. Thrillerauteur Stan Lauryssens, die al publiceerde in de tijdschriften Yang en Daele wordt opgevoerd als 'ex-redacteur van Maan'.

Oefeningen na 60, ingeleid door Frans Depeuter, staat nu keurig in de rij tussen de tientallen bloemlezingen die ik in de loop der jaren verwierf.

HFJ

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche