Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
3 avril 2013 3 03 /04 /avril /2013 18:27

 

Suspicious-Minds-c-Beiron-Brouwers.jpg

Een windstil bos op een zomeravond, een bos dat niet bestaat. Daarin een woning met veel glas, waarin de prachtige tonen van het laatste licht van een zonsondergang weerkaatsen. Jij staat in dat bos, en plots ben je getuige van iets onverwachts. Sla je een gezin gade? Een affaire? Gaat er iets onheilspellend gebeuren? Je bent plots een voyeur of je het wilt of niet. Suspicious Minds, de nieuwe expositie van Beiron Brouwers, laat je niet onbewogen.

 

Door fascinerend om te gaan met vervagingen en dan weer details, door prachtige pastelkleuren, door het onheilspellend sombere van zijn vroegere werken te vervangen door een bevreemdend frisse sfeer, zorgt Beiron Brouwers voor een dubbele gelaagdheid.

De kunstenaar slaat hier een nieuwe weg in op zijn parcours. De scenografie van het werk heeft iets Hopperiaans, maar dat komt gewoon door de afmetingen van zijn figuren en het feit dat je architectuur met personages ziet. Maar dat is het dan ook, want deze werken zijn overduidelijk tot stand gekomen door eigen onderzoek. De prachtige tinten van zijn luchten en de donkere zuivere overgangen in de bomen geven me zowel een Amerikaans als een Duits ‘gevoel’. Brouwers gebruikt bewust elementen die zeer eind jaren 60, begin jaren 70 aandoen. Die zijn zeer subtiel aangebracht, en geven een extra dimensie. Waarmee zien we ons hier geconfronteerd? De sfeer van delicate cocktailfeestjes terwijl er geen mensen zijn. Een mysterieuze bijeenkomst in een bos. De seriemoordenaar die van op een afstand kijkt. De werken van Beiron Brouwers dragen beslist een filmisch karakter.

 

Vanavond 3 april vindt om 20.00 uur de opening van de tentoonstelling plaats in de prachtige feestzaal van het Felix Pakhuis te Antwerpen. Vanaf overmorgen is het werk te zien in het restaurant daarvan, De Living.

Jan SCHEIRS

 

Suspicious Minds, Beiron Brouwers, in restaurant De Living van het Felix Pakhuis, Godefriduskaai 30, 2000 Antwerpen, dagelijks van 11.30 tot 23.00 uur

www.beironbrouwers.com

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche