Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
17 avril 2010 6 17 /04 /avril /2010 04:54

Matthijs-de-Ridder--Charles-den-Tex-en-Mieke-de-Loof.jpg

Mieke de Loof, Matthijs de Ridder en Charles den Tex,

Colloquium 'Thriller versus roman, De Buren,

Brussel, 20 september 2007

Woensdag 28 april wordt in De Zwarte Panter, Hoogstraat 70-72-74 te Antwerpen de nieuwe roman van Mieke de .Loof door Betty Mellaerts gepresenteerd.

Programma:

19.30 uur: ontvangst

20.00 uur: welkomstwoord door uitgeverij De Geus

20.10 uur: Betty Mellaerts deelt haar indrukken over Wrede schoonheid

20.25 uur: muzikaal intermezzo door twee leden van Blauw Gras

20.35 uur: Mieke de Loof leest voor, dankt en overhandigt het eerste

exemplaar

20.50 uur: toost op Wrede schoonheid, receptie en de mogelijkheid tot het

laten signeren van het boek

22.00 uur: einde

*

Mieke de Loof (Aalst, 1951) is socioloog en filosoof. In 2004 won ze met haar rmisdaadroman Duivels offer de Hercule Poirotprijs, een jaarlijkse prijs voor de beste Vlaamse misdaadroman.

 

In 2006 volgde haar tweede ‘Ignatzroman’, Labyrint van de waan (nominatie Hercule Poirotprijs). Wrede schoonheid is de derde, los te lezen misdaadroman in een cyclus van zeven.

 

 

Onder de wat raadselachtige titel 'De avonturen van Alice in Literatuurland' publiceerde ze in Thriller versus roman (2008) een revelerende en opgemerkte creatieve bijdrage, de tekst van haar tussenkomst op het Colloquium georganiseerd door de Diamanten Kogel over 20 september 2007 in het Nederlands-Belgisch huis DeBuren te Brussel.

kaft--n.jpgJos van Cann & Henri-Floris Jespers (Red.), Thriller versus roman,

Antwerpen-Apeldoorn, 2008.

Als voorzitter en drijvende kracht (van 2007 tot 2010) wist Mieke de Loof het (sluimerende) Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs definitief op de kaart te zetten.

In Crimezone onderstreepte Mieke de Loof dat goede thrillers “ontmaskeraars zijn van dubbele standaarden in de maatschappij”, dat volwaardige thrillerhelden “waarheidszoekers zijn middenin een industrie van leugens” en dat “een thriller moet nazinderen”.

Mieke de Loof is geen onbekende voor de lezers van de Mededelingen van het CDR, waarin vaker verwezen werd naar haar merkwaardige werk.

In de honderdste aflevering (30 augustus 2007) publiceerde ze een even gedegen als bijtende kritiek op Benno Barnard: 'Het ondraaglijke gedweep van B. B. met de heilstaat k. u. k.'. De versie op deze blog (6 augustus 2008) wordt tot op heden door lezers on line geregeld geraadpleegd: http://mededelingen.over-blog.com/article-21781635.html

Meer over Mieke de Loof in de volgende aflevering...

Henri-Floris JESPERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche