Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
6 novembre 2011 7 06 /11 /novembre /2011 03:00

 

Op 5 november werd in literair Café ”Den Hopsack” de nieuwe bundel van Bert Bevers voorgesteld. Geregelde lezers van deze blog kennen Bert als de verwoede zoeker naar de geboortehuizen van schrijvers in Antwerpen. Die nog steeds groeiende reeks verdient trouwens een uitgave in een mooi klein boekje. Het gaat hem Bert niet alleen om de geboorteplaats, die steeds geïllustreerd is met een foto van het bewuste pand of locatie. Ook de bijhorende teksten zijn met zorg gekozen en spreken tot de verbeelding.

Gerrit-Westerveld.jpgGerrit Westerveld

Wim-van-Til.jpgWil van Til

Graficus/uitgever Gerrit Westerveld verwelkomde de aanwezigen

De bundel Arrondissementen werd daarna voorgesteld door Wim van Til, directeur van het Poëziecentrum Nederland, die het eerste exemplaar overhandigde aan Bert Bevers. Het geheel werd opgeluisterd door Marc Clement aan de piano.

In 20 gedichten evoceert Bert Bevers de evenzoveel arrondissementen van Parijs. En ook hier sluipt de anekdotiek naar binnen. In elk sonnet is er ergens een verwijzing naar een historisch feit, een citaat, (zoals in vers III waarin hij letterlijk een versregel van Nic van Bruggen verwerkt) , een landschap, een film enz. Deze aantekeningen staan ter verklaring ook achter in de bundel.

Arrondissementen is vormgegeven en met de hand gemaakt door graficus/uitgever Gerrit Westerveld van de kleine eenmans uitgeverij Kleinood & Grootzeer uit Breda.(JvdB)

4-5-nov.2011-093--2-.jpg

Van l. naar r.: Gert Vingeroetsn Joke van den Brandt en Willem M. Roggeman


www.kleinood-en-grootzeer.com

Zie ook:

http://mededelingen.over-blog.com/article-nieuwe-bundel-van-bert-bevers-arrondissementen-86721716.html

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche